15.04.2019
Jan Hrabal

Patrik Poulíček: Takový obrat jsem ještě nezažil!

KLADNO — Z takřka ztraceného utkání v Kladně vytěžili hokejisté Pardubic všechny body po parádní třetí třetině. Východočeši v ní vstřelili čtyři branky a ač na jejím začátku svítilo na kostce 1:3 z jejich pohledu, tak se i s napěchovaným sektorem rozdováděných fandů mohli radovat z výhry 5:3.

Letošní statistiky Patrika Poulíčka
Soutěž Utkání Branky Nahrávky Body +/− Tr. min.
Základní část 50 5 6 11 −5 20
Play out 5 2 2 4 +3 4
Baráž o extraligu 8 4 4 8 +6 2

„První dvě třetiny jsme hráli špatně, jakoby jsme čekali, co s námi Kladno provede. Nebyli jsme aktivní, chyběla nám přímočarost, netlačili jsme se do brány. Dovolovali jsme Rytířům hrát jejich hru… Byli jsme takoví bojácní. Museli jsme si k tomu něco důrazně říci, očividně nás to pořádně nakoplo, a to takovým stylem, že jsme ve třetí třetině vstřelili čtyři góly a zápas jsme zcela otočili. Najednou střídačka žila jinak, všichni byli až ‚nadržení‘ na to jít na led, získat puk a dát gól, prostě udělat dobrou věc. Všichni jsme se chválili a hecovali, žilo to úplně jinak,“ řekl po skončení emotivního utkání útočník Patrik Poulíček.

„Jsme hrozně rádi, že jsme to zvrátili a ve třetí třetině zápas otočili na plné tři body. Kdybychom prohráli s Kladnem podruhé, trochu by nás to shodilo dolů, v úterý bychom na to mysleli, že musíme zase něco odčiňovat, takhle jsme to zvládli hned ve třetí třetině. Po jejím skončení všichni kluci seděli v kabině úplně ‚vyflusaní‘, že se z toho sbírají, ale obrovsky nás tato výhra posouvá dopředu. Stále ale není nic stoprocentní a musíme se do toho opřít znova i v úterý! Pak se nebudeme muset dívat doleva a doprava,“ pokračoval střelec dvou branek Dynama v nedělním utkání.

Rytíři byli v úvodních čtyřiceti minutách aktivnější, na střely vedli dokonce 27:15. Do třetího dějství vstoupil na led daleko aktivnější červenobílý tým. „Věděli jsme, že když za tím půjdeme, budeme hrát aktivně a budeme na puku, tak přijdou šance a že je můžeme proměnit v obrat,“ poznamenal.

Podle Patrika Poulíčka ale autorství jeho druhé branky není tak jasné… „Myslím si, že puk tečoval Ondřej Machala… Jsem rád, že nám to tam padá, že? Navíc kdy jindy, než v době, kdy hrajeme úplně o všechno… My nemáme kam couvnout a jsem rád, že v tomto období se nám odráží puky, jdeme štěstí naproti a že se nám střelecky daří,“ řekl.

„Takový obrat jsem ve své kariéře ještě nezažil! Navíc v tak důležitém utkání… Měl jsem radost, jak jsme se všichni na střídačce radovali a jak jsme po sobě skákali a byli nadšení. Takové pocity bych rád zažíval znova a znova. Tohle byl neskutečný zážitek!“ prohlásil Patrik Poulíček.

I třetí vzájemný zápas Pardubic a Kladna byl vyprodán, na tribunách ČEZ Stadionu se tísnilo 5200 fanoušků, našvihaný byl i pardubický roh. „Atmosféra byla super! Moc se mi líbilo a všichni oceňujeme, že na nás naši fanoušci nezanevřeli i za stavu 1:3. Naše první třetiny nebyly optimální, ale oni nepřestali povzbuzovat, drželi nám palce a hnali nás dopředu. Jsem rád, že jsme nakonec mohli oslavit výhru s nimi a vrátit jim jejich podporu,“ řekl.

Pardubice vyhrály sedm z osmi barážových utkání. „Málokdo z nás čekal, že budeme mít už tolik bodů v baráži, tak mu políbíme nohy… Po naší sezoně včetně play out to nebylo dobré, nic nám nevycházelo, hráli jsme jak ponocní a najednou přišel první zápas baráže a obrat. Asi jsme si uvědomili, že už fakt končí sranda a že nám jde i o živobytí. Dáváme ze sebe všechno, co dokážeme, abychom vyhrávali. Jsme rádi, že se nám zatím daří, cítíme se klidnější. Žádný zápas ale nebyl lehký, jsem rád, že jsme se k tomu takhle společně postavili a ukázali jsme charakter,“ nechal se slyšet.

K nejproduktivnějším hráčům Dynama v prolínací soutěži patří i Patrik Poulíček, drží si průměr jednoho získaného kanadského bodu na zápas. V tabulce tohoto hodnocení je hned druhý za Tomášem Plekancem. „Snažím se na ledě odvést sto procent práce, kterou zvládnu. Padá nám to naší lajně tam, to je pravda, ale práce celé formace. Já neprohazuji čtyři hráče, všem pěti nám to vždy sedne a vytvoříme si šanci k zakončení. Necítím se jako tahoun, ale týmu samozřejmě rád pomáhám vstřelenými brankami,“ doplnil pro klubový YouTube kanál.