19.09.2020
Redakce

Patrik Poulíček: Nemůžeme se dočkat, těšíme se na domácí prostředí

Dynamo se bude muset v nedělním domácím zápase proti Plzni vyburcovat k lepšímu výkonu. V pátek totiž Pardubice nestačily na Liberec a inkasovaly sedm gólů. Jediný střelec pardubického celku Patrik Poulíček si uvědomuje, že pro úspěch proti Plzni se musí soupeři vyrovnat zejména v pohybu a silné hře na puku.

Na pardubické hráče čeká po kvalitních výkonech v přípravném turnaji první domácí utkání sezony. Na Dynamo bude moci dorazit až 5000 fanoušků. „Určitě se nemůžeme dočkat. Těšíme se na domácí prostředí, na pořádnou atmosféru, která nás čeká a uděláme všechno proto, abychom diváky odměnili za tak dlouhé čekání,“ říká centr druhé lajny.

Složitá koronavirová doba vyžaduje nová řešení. Ani pardubický klub nezůstal pozadu a jižní tribunu obsadil židlemi, na kterých budou muset - jinak obvykle stojící - fanoušci kvůli opatřením sedět. „Pro mě to bude zajímavá zkušenost. Když jsem viděl instalaci židlí, tak jsem sám byl překvapen. Každopádně se to bude vnímat jako nová vizuální stránka tribuny, je to zvláštní,“ dodává jediný střelec zápasu v Liberci.

V prvním utkání nové sezony si Plzeň vyšlápla na posílenou Spartu a na domácím ledě ji porazila 5:3. Poulíček upozornil na několik silných stránek soupeře, kterým se budou chtít dorovnat. „Určitě dobrý pohyb, sebevědomí, drzost, dravost. Mají skvělé hráče, takže se jim musíme postavit tou samou stránkou - sebevědomým výkonem na puku a vytvářením šancí,“ zakončil rozhovor pardubický forvard.