27.07.2022
Redakce

Pardubice s kompletním kádrem odstartují na ledě druhou část přípravy

Ve čtvrtek 28. července se sejde kompletní kádr A týmu Dynama k prvním tréninku na ledě, čímž odstartuje druhá část přípravy na nový extraligový ročník. „Od pondělí do středy měli hráči hodinu ledu, aby si zkusili brusle a rozhýbali se. A od čtvrtka začínáme normálně celý tým už naplno a pojedeme až do startu extraligy,“ nastínil program asistent trenéra Richard Král.

Hokejisty Dynama čeká nabitý program až do startu Tipsport extraligy. Třikrát týdně budou trénovat dvoufázově a dva dny budou absolvovat jednu tréninkovou jednotku. Od poloviny srpna pak přijdou na řadu přípravné zápasy. „Máme připravený plán na konec července a celý srpen. Budeme trénovat dvoufázově, čeká nás turnaj v Itálii. Samozřejmě ze začátku bude příprava náročná, budeme dělat velký objem, aby se do toho kluci dostali. Abychom pořádně natrénovali a postupně se připravili na sezonu,“ přiblížil asistent trenéra Marek Zadina.

Ten také prozradil, že hráče v pátek čeká testování. „Myslím, že kluci jsou dobře nachystaní z léta, připravovali se také individuálně během volna, takže věřím, že to zvládnou, nebude to pro ně náročné a poté budeme pokračovat dále v přípravě.“

„Skládání jednotlivých pětek je ještě předčasné, první společný trénink budeme mít ve čtvrtek. Takže se teprve uvidí, vše si bude sedat a budeme hledat ideální sestavu do sezony. Teď je velmi předčasné o tom mluvit,“ říká Zadina.

Tomáš Hyka, nová pardubická akvizice do útoku, strávil týdenní dovolenou s rodinou v Itálii, jinak se ale poctivě připravoval a dle svých slov se již těšil, až naskočí na led. „Už několikáté léto chodím i přes léto na led, takže pro mě to není nic nového. Jsem rád, protože člověk se cítí lépe a je to více hokejové, že si to přes léto osahá. Většinou mám z výstroje nové jen brusle a rukavice, jinak mám vesměs všechno stejné. Takže jde hlavně o brusle, aby trochu změkly,“ prozradil, jak to má s novou výstrojí na začátku nové sezony.

„Na ledě je to úplně jiný pohyb, na začátku samozřejmě člověka bolí více kyčle a přitahovače. Je to něco jiného, těžší, ale po pár trénincích si na to člověk zase zvykne a po týdnu už je to v pohodě,“ dodává.