24.01.2023
Redakce

Pardubice B vyráží po dvou domácích utkáních do Litoměřic

Pardubický B týmu po dvou domácích duelech vyrazí na led soupeře, konkrétně do Litoměřic. Dynamo bude chtít proti čtvrtému týmu Chance ligy odčinit porážku se Sokolovem a dostat se zpět na vítěznou vlnu.

Svěřenci trenéra Václava Baďoučka se herně zvedli a díky sérii tří vítězství v řadě se odpoutali od posledního místa tabulky Chance ligy. Jenže v posledním utkání se Sokolovem sice dvakrát vedli, ale nakonec prohráli 2:4. „Mrzí mě, že jsme nedokázali navázat na dobré výkony z posledních utkání. Do zápasu jsme vstoupili špatně, prvních pět minut bylo bez pohybu, jako bychom tam nebyli. Bohužel jsme po nepovedeném výkonu prohráli,“ nebyl spokojený trenér Václav Baďouček.

S ohledem na poslední prohraný zápas mluvil o jednom z důležitých faktorů k zápasu se Stadionem i čtvrtý nejproduktivnější hráč Dynama B Tomáš Urban (7+7). „Musíme začít hrát od první vteřiny zápasu, vydržet až do konce a brát tři body,“ velí dvacetiletý útočník, jenž se proti Sokolovu blýskl dvěma přesnými zásahy.

Litoměřice mají za sebou dvoudenní trip na Moravu, nejprve vyhrály v Přerově, kde otočily z 0:1 na 2:1. K druhému utkání se přesunuly do Frýdku-Místku, odkud se po porážce 1:3 vracely bez bodu. Stadion však trápila marodka, duely odehrál bez šestky zraněných a nemocných hráčů. „Myslím si, že jsme nepředvedli špatný výkon, ale bohužel jsme od domácích dostali dnes lekci z produktivity. Neřekl bych, že by tým byl unaven ze včerejšího utkání, s domácími jsme stíhali bruslit, vytvářeli si šance, ale bohužel jsme nedokázali vstřelit více jak jednu branku, a to nás stálo zápas,“ hodnotil po utkání ve Frýdku-Místku asistent trenéra Stadionu Radim Skuhrovec.

Kalašníci z posledních pěti utkání vyhráli hned pět, aktuálně jim v tabulce Chance ligy patří čtvrtá příčka. Mohou se opřít o celou řadu produktivních hráčů, jejich nejlepším střelcem je s sedmnácti góly Filip Kuťák (17+16), v kanadském bodování je o dva body před ním Lukáš Válek (15+20). Litoměřice mají druhý nejvyšší počet vstřelených gólů z celé soutěže, což pramení i z druhé nejlepší přesilovky s úspěšností 23 %.