25.11.2020
Redakce

Opět jsme doplatili na naši koncovku, lituje Juraj Mikuš

Slovenský obránce byl v úterním zápase s Libercem na ledě více než 22 minut. Ani jeho výkon však nezabránil porážce 1:4. Dynamo tak popáté v sezóně nedokázalo vstřelit více jak jeden gól. „Bohužel, ty góly nám opět chyběly," řekl Mikuš po utkání. Šanci na nápravu budou mít hokejisté Pardubic proti Litvínovu.

Dynamo do zápasu nevstoupilo špatně, bohužel své šance neproměnilo a Liberec odskočil do dvoubrankového vedení. O snížení se postaral Valentin Claireaux, další gól však už do sítě Petra Kváči nepadl. „Myslím, že to bylo docela vyrovnané utkání. Zlomový bod byl určitě gól tři sekundy před koncem druhé třetiny na 1:3, ta chyba nás nakonec stála celý zápas," komentoval porážku Mikuš.

Třiatřicetiletý obránce vidí hlavní problém v produktivitě: „Opět jsme se trápili v zakončení. Po tom dobrém zápase s Třincem jsme vstřelili zase jen jeden gól a to se vyhrávat nedá." Dynamo vyslalo na brankáře Liberce dvacet devět střel, a opět tak svého soupeře přestřílelo.

Pro Pardubice to byl druhý zápas s Bílými Tygry v sezóně.

V prvním kole prohrálo Dynamo v Home Credit Areně 1:7: „Myslím, že to nebyl tak silný Liberec, jako na začátku sezóny. Kdyby se nám povedlo proměnit nějakou šanci za stavu 1:2, tak by se nám hrálo určitě lépe. S jedním gólem se proti Liberci těžce sbírají nějaké body."

Nový trenér Dynama, Richard Král postrádal u svých svěřenců potřebné sebevědomí. „Porážky samozřejmě nikomu nepřidávají na sebevědomí, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Po výhře nad Třincem jsme si měli věřit, ale zase jsme prostě doplatili na tu koncovku," vyjádřil se Mikuš, autor tří střel na branku.

Oproti zápasu s Třincem se Dynamo neprosadilo v ani jedné ze tří přesilových her. „Liberec to bránil dobře. V předchozím zápase jsme více ohrožovali bránu, bylo tam více puků. Tentokrát jsme si to spíš obehrávali dokola a čekali jsme na lepší příležitost. To se nám vymstilo," hodnotil Mikuš, stálý člen přesilovkové formace.