12.04.2020
Redakce

Ondřej Rohlík vyzdvihl skvělou partu juniorského týmu

Pardubice – Nejproduktivnějším hráčem pardubické juniorky se za tuto neúplnou sezonu stal Ondřej Rohlík, který se svými šestatřiceti kanadskými body pomohl v turnaji o Pohár DHL svému týmu dostat se na druhou pozici. Proto jsme se tohoto mladého a nadějného útočníka zeptali na pár otázek, aby nám objasnil, čeho by v budoucnu chtěl dosáhnout.

Jak byste podle vás zhodnotil tuto neúplnou a zkrácenou sezonu?

Celou sezonu bych zhodnotil po týmové stránce jako pozitivní, vyzdvihl bych hlavně skvělou partu. V tabulce jsme skončili na druhém místě a v případných vyřazovacích bojích bychom určitě došli daleko. Co se týče individuální stránky, tak jsem spokojený, ale vždy to může být ještě lepší.

V této sezoně jste zaznamenal šestatřicet kanadských bodů, shodně po 18 gólech i asistencích. Cítíte se jako univerzální hráč a jste se svým výkonem spokojen?

Přesně tak, snažím se svému týmu co nejvíce pomoci. Když mám možnost vystřelit, tak vystřelím, když vidím někoho v lepší pozici, tak přihraji.

Zahrál jste si jeden zápas v extralize, jak zpětně hodnotíte utkání, byla to pro vás dobrá zkušenost?

Každá zkušenost mezi dospělými je pro mě dobrá. Zápas s odstupem času hodnotím dobře, vytvořili jsme si nějaké šance, ale byla vidět zkušenost soupeře.

V jakých dovednostech vynikáte?

Osobně si myslím, že mezi moje největší přednosti patří bruslení a čtení hry. Nahrávky a střely si troufám říci, že taky nejsou k zahození.

Co je naopak vaše slabost a v čem byste se chtěl zlepšovat?

Síla. Určitě se chci zlepšit v osobních soubojích jeden na jednoho, ty jsou v zápasech hodně důležité.

Jaká byla vaše reakce na zrušení DHL Superpoháru, kde jste se měli nejprve postavit proti Plzni, která skončila jen o bod za vámi v základní části?

Všechny nás to zklamalo. Věřili jsme si, že bychom udělali úspěch. Na Plzeň jsme se už připravovali a věděli, že to nebude slabý soupeř. Ale bohužel. Možnost se předvést v superpoháru nepřišla.

Jak probíhá váš individuální trénink v tomto nečekaném volnu?

Doma máme hokejovou střelnici, takže si občas zastřílím. Jinak chodím ještě běhat, ale převážně se teď věnuji škole.

Zvládáte bezproblémově skloubit školu a hokej? Zbývá vám vůbec volný čas a jak ho trávíte?

Celkem to jde. Ve škole mi vychází vstříc, ale v některých obdobích je to těžké. Volného času moc není, ale když se nějaký najde, tak ho trávím doma s rodinou.

Kdo je vaším hokejovým vzorem?

V extralize velice rád sleduji Milana Gulaše, protože to je výborný hráč. Jinak mým celosvětovým vzorem je jednoznačně Jevgenij Malkin.

Čeho byste v hokejové kariéře chtěl dosáhnout?

Určitě bych se chtěl probojovat do A-týmu Dynama, protože se mi tady líbí a v Pardubicích mám hodně přátel. Ale jako každý hokejista bych se chtěl dostat do NHL, ale k tomu vede dlouhá cesta.

(Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)