23.03.2021
Redakce

Od včerejšího výkonu se můžeme odrazit, říká lídr Zohorna

V pondělním utkání měl podíl na obou brankách Pardubic. Tomáš Zohorna ale nakonec spokojený nebyl, Dynamo podlehlo mladoboleslavským Bruslařům 2:4 a dnes musí odvracet ve čtvrtfinálové sérii za stavu 0:3 vyřazení. Zkušený útočník přesto věří, že sezóna není ztracená.

Na ledě strávil téměř 19 minut, proti Mladé Boleslavi tak byl nejvytěžovanějším útočníkem Pardubic. A soupeři svým pohybem dělal potíže přesně tak, jak to má ve zvyku. Tvořil hru, bojoval, dorážel v brankovišti. Zohornova snaha přinesla ovoce v podobě dvou vstřelených branek, ani jeho asistence na druhou branku ale nepomohla k vítězství.

Vyrovnaný stav totiž vydržel jen 6 minut, než se prosadil David Šťastný. Na jeho trefu už domácí nezareagovali, naopak ještě inkasovali do prázdné klece a prohráli tak 2:4. „Byl to zatím náš nejlepší zápas v sérii, ale rozhodly zbytečné chyby v obranném pásmu, kde jsme nechali volné hráče,“ přiblížil Zohorna svůj pohled na třetí čtvrtfinálové utkání.

„Série ale nekončí, dnes máme další zápas a šanci. A já věřím, že nebude poslední,“ dodal odchovanec Pardubic odhodlaně, navzdory momentálnímu stavu 0:3. Klíčem k prvnímu vítězství v sérii by podle Zohorny měly být přesilové hry, protože Dynamo z dosavadních 21 početních výhod ve čtvrtfinále nevyužilo ani jednu.

„Nedaří se nám to zlomit, nedržíme se věcí, které v předkole fungovaly. Málo chodíme do střel a chceme hrát na krásu, což nefunguje,“ neskrýval Zohorna své rozladění. Směrem do budoucna už byl však pozitivnější: „K domácí odvetě můžeme přistoupit tak, že už nemáme co ztratit. Třeba budeme uvolněnější, což by mohlo pomoct.“

„Myslím, že v kabině teď nikdo nepočítá s tím, že prohrajeme,“ vzkazuje největší hvězda pardubického týmu. Povede se dnes Zohornovi a spol. získat první vítězství v sérii? Snažení Dynama můžete sledovat na obrazovkách ČT Sport, utkání začíná v 17:00 hodin.