21.01.2021
Redakce

Od druhé třetiny to bylo lepší, zhodnotil obrat a výhru nad Vary Ondřej Roman

Pardubice v Karlových Varech zaspaly ve čtvrteční předehrávce 38. kola Tipsport extraligy začátek zápasu. Do tempa se Východočeši dostávali pomaleji, ale díky dvěma brankám Anthonyho Camary z úvodu třetí třetiny zvrátili nepříznivý vývoj utkání na svou stranu a vyhráli 4:3. Podílel se na tom také Ondřej Roman, který si připsal asistenci na oba Camarovy góly.

Pardubice nezachytily začátek utkání. Karlovy Vary byly u každého kotouče dříve a daly velmi rychlé dva góly. „Začátek to byl těžký, ale naštěstí to bylo jen 2:0. Karlovy Vary měly dost šancí na to, aby přidaly další branky,“ přiznal po skončení utkání Ondřej Roman.

Pro Dynamo bylo velmi důležité, že domácí neodskočili do většího brankového náskoku. „Hodně nás na začátku podržel Milan Klouček. Nebýt jeho, mohlo to být 5:0 a bylo by po zápase,“ poděkoval na dálku svému brankáři pardubický útočník.

Hosté nechali Karlovy Vary vystřelit v první třetině celkem devatenáctkrát. Druhá třetina už ale byla o poznání vyrovnanější, čemuž odpovídalo také skóre po jejím skončení - 3:2 pro domácí. „Od druhé třetiny to bylo lepší, a pak jsme zápas otočili na začátku třetí periody. Konec už jsme si hlídali,“ zhodnotil druhou polovinu utkání Roman.

Vývoj zápasu definitivně otočila právě jeho první lajna s Denisem Kusým a Anthonym Camarou na křídlech na začátku třetí části, kterou Pardubice ovládly 2:0 a tím i celé utkání. „Zápas se zlomil ve chvíli, kdy jsme dali na začátku třetí třetiny rychlé dvě branky a odskočili jsme do vedení 4:3,“ myslí si centr první formace.

Konec zápasu Pardubickým vyšel skvěle, Karlovy Vary se při závěrečné power-play nedostaly na dostřel branky Milana Kloučka. „Karlovy Vary jsou rychlé, nepříjemné mužstvo. Občas nám jejich hráči ujeli, ale naštěstí všechno pochytal Milan Klouček,“ vysekl ještě jednou poklonu mladému brankáři Ondřej Roman.