18.09.2020
Redakce

Obrovské zklamání. Není proč se v něm hrabat, jedeme dál, velí Nakládal

Hokejisté Dynama Pardubice na vstup do nového ročníku Tipsport extraligy nebudou vzpomínat v dobrém. Z ledu Liberce si pardubický tým odvezl sedm inkasovaných branek, za nepovedeným mačem se ohlédl obránce Jakub Nakládal. "Obrovské zklamání, zápas blbec," smutnil těsně po duelu.

Návrat po devíti letech, ale bez fanfár. Obránce Jakub Nakládal se poprvé v ostrém zápase představil v dresu Dynama, jeho obnovená premiéra ale nedopadla dobře. Po závěrečné siréně svítil na tabuli výsledek 7:1 pro domácí. „Nevím, co říct. Obrovské zklamání," těžko hledal slova hlavní letní posily pardubického Dynama. „Liberec má výborné mužstvo, což potvrzuje dlouhou dobu, ale hodně jsme mu to ulehčili," pokračoval.

Dynamo nedokázalo eliminovat libereckou zbraň v podobě přesilových her, domácí se v početní převaze prosadili v prvním extraligovém zápase hned čtyřikrát. „Když dostanete čtyři góly v přesilovkách soupeře, těžko něco zmůžete. My ale taky měli přesilovky, i pět na tři, a nic jsme nedali," smutnil Jakub Nakládal.

Po vydařeném přípravném období, kdy si Dynamo dokráčelo pro celkové druhé místo v Generali Česká Cupu, přišla tvrdá rána. „Ze své zkušenosti vím, že výsledky v přípravě nejsou důležité. Je hezké, že jsme byli druzí, ale kdo si myslel, že budeme každého válcovat, tak se mýlil."

Nakládal však velí otočit vše na pozitivní notu a na první zápas zapomenout: „Je to ostuda, ale není proč se v tom hrabat. Je to jeden zápas, dalších jednapadesát zbývá," povzbuzoval. „Liberec byl dominantní, ale rozhodně jsme na jeho led nejeli s tím, že bychom nemohli vyhrát. Bohužel, nestalo se," uzavírá kapitolu prvního nepovedeného kola Jakub Nakládal.

Šanci na včasný reparát dostanou Pardubice již v neděli proti Plzni.