25.03.2022
Redakce

Nejsme schopni dát gól, štve po třetí porážce Poulíčka

Ani ve třetím čtvrtfinálovém utkání nedokázalo Dynamo najít recept na České Budějovice a bude odvracet mečbol. V cestě stál Pardubicím hlavně skvěle chytající Dominik Hrachovina. ​„Nedokážeme tam ten puk dotlačit i s gólmanem. V úvodu jsme měli spoustu šancí, mohlo nás to uklidnit a mohli jsme odskočit do vedení," smutnil po utkání Patrik Poulíček.

Východočeši byli opět střelecky i herně aktivnější, Dominika Hrachovinu v brance Motoru zasypali 37 střelami. Z převahy však dokázalo Dynamo vytěžit pouze jednu branku. Až při závěrečné power play se z dorážky prosadil David Cienciala. „Nejsme schopni dát gól. Nedokážeme tam puk dotlačit i s gólmanem. V úvodu jsme měli spoustu šancí, mohlo nás to trochu uklidnit a mohli jsme odskočit do vedení. Vzápětí inkasujeme gól, trošku nás to srazí, trošku se vyrovná hra a ten celkový obraz je najednou úplně jiný," štvalo Poulíčka.

Důvod střelecké mizérie Poulíček přesně určit nedokáže: „Snažíme se chodit do brány. Co nejvíce tam clonit, co nejvíce tam dělat bordel, aby střely od našich beků měly nějaký úspěch. Bohužel se nám tam nic neodrazí." Dynamu nepomáhají ani přesilové hry, v dosavadním průběhu čtvrtfinále dokázalo využít pouze jedinou.

Jako jeden z důvodů se může zdát skvělá forma brankáře Hrachoviny, jehož výkony v základní části nebyly zase tak přesvědčivé. V play off však ukazuje, že formu načasoval pro svůj tým ideálně. „Nesledovali jsme, jak chytal v sezóně, ani jsme to nějak nehodnotili. Nezaobírali jsme se jeho výkony. Teď mu to asi sedlo. Naše práce je, abychom mu dali gól a momentálně v tom zaostáváme," řekl Poulíček.