28.04.2020
Redakce

Na první trénink jsem přijel na kole, řekl o startu přípravy Pavel Kantor

V posledním dubnovém týdnu se rozjela suchá příprava hokejistů Dynama. Trenéři připravili cvičení, která hráči prováděli na několika místech v okolí enteria areny. Brankář HC Dynamo Pardubice Pavel Kantor během volna nezahálel. „Posledních 14 dní jsem se snažil připravovat, abych tady neumřel hned při prvním tréninku,“ řekl po strečinku.

Pavel Kantor přišel do Pardubic v průběhu ročníku. Za běhu se musel aklimatizovat a na spoustu věcí mu nezbyl čas. Po konci základní části se tak konečně mohl v Pardubicích usadit.

„Přišel jsem v průběhu sezony, takže jsme bydleli v Dříteči u golfového hřiště. Teď jsme se přestěhovali na Labský palouk. Je to super, na ranní trénink jsem přijel na kole podél řeky. Nemusím každý den sedět půl hodiny v autě,“ pochvaloval si nové bydlení.

Života v Pardubicích si ale podle svých slov zatím příliš neužil. Nejprve kvůli rozběhnutému ročníku, kdy se soustředil na práci v brankovišti Dynama, v poslední době kvůli omezením souvisejícím s epidemií koronaviru.

„Vzhledem k tomu, že byla karanténa a nikam jsme nemohli, tak jsme se snažili chodit spíše do přírody. Možnosti byly omezené. Ale Pardubice jsou fajn město, těším se, až zase město ožije,“ optimisticky vyhlíží rodák z Českých Budějovic.

V době, kdy se nemohli hráči připravovat s týmem, musel Pavel Kantor trénovat samostatně. Kvůli koronaviru musel také upravit své zvyky, oželet musel třeba svůj oblíbený squash.

„Máme skupinu na WhatsApp, kde nám Petr Mocek sdílel individuální plány. Byly v nich podobné běhy, jako jsme dělali dneska. Trochu složitější to bylo s posilováním, protože posilovny jsou zavřené a člověk nemá doma potřebné vybavení. Já třeba rád hraji squash v letní přípravě, což dnes také není možné,“ postěžoval si brankář Dynama.

Liší se příprava brankáře od hráče v poli? „Hráči v poli jsou na tom lépe silově. Já se zaměřoval především na obratnost a reakci, což ve squashi jde výborně. Jsou tam rychlé změny směru, reakce na míček. Tam bych asi viděl rozdíl.Ze začátku ale děláme vše společně s hráči, takže to bude víceméně stejné,“ odpověděl Kantor a dále dodal, že už se nemůže dočkat, až vyjede se spoluhráči na led.

V nadcházejícím ročníku se na extraligové mapě znovu objeví ČEZ Motor České Budějovice, klub z města, kde se Pavel Kantor narodil. Čím budou tyto zápasy pro pardubického brankáře výjimečné? „Těším se moc, musím říct, že jsem jim to přál. Je vidět, jak je strašně složité dostat se zpátky.“ V Budějovicích žije jeho rodina a spousta kamarádů, určitě proběhnou i nějaké hecovačky v kabině.

„Těším se, až budeme hrát v Budějovicích, mám tam rodinu a spoustu kamarádů, co se určitě přijdou podívat. Ačkoliv jsem z Budějovic, tak si přeji, aby výsledek byl příznivější pro Dynamo,“ pousmál se pod rouškou Pavel Kantor.