23.06.2019
Jan Hrabal

Na draftu NHL uspěli dva odchovanci Pardubic!

VANCOUVER/PARDUBICE — Na sedmičku českých hokejistů ukázali manažeři klubů nejslavnější ligy světa a hned dva z nich mají ve svém životopise první kapitoly psané z Pardubic. Reflektory letošního draftu NHL zasvítily také na útočníky Matěje Blümela a Tomáše Mazuru. Na oba Čechy si ukázal Edmonton Oilers.

Útočník Matěj Blümel byl druhým draftovaným hokejistou, a to ze sté příčky. Autor nejvíce vítězných branek v dorosteneckém ročníku 2016/2017 má za sebou povedenou sezonu v USHL, kde zářil v dresu Waterloo. V 58 duelech základní části vstřelil 30 branek a na stejný počet jich nahrál, v tabulce klubové produktivity tak vystoupal na druhou příčku. Ve čtyřech zápasech play off se zasloužil o tři góly a přidal jednu asistenci.

Jeho kamarád a opět i parťák Tomáš Mazura uspěl v šestém kole, a to jako 162. v pořadí. Osmnáctiletý mladík působil v posledních třech sezonách v Kimball Union Academy, v minulém ročníku odehrál 37 utkání, s úspěšnou bilancí 14 branek a 40 nahrávek byl nejproduktivnějším hráčem týmu.

HC Dynamo Pardubice gratuluje oběma úspěšným hráčům k draftu a přeje mnoho štěstí v boji o místo v NHL!