19.02.2021
Redakce

Musíme to hodit za hlavu a jít dál, velí Matěj Blümel

Zápas s třineckými Oceláři se Dynamu nepovedl. Pardubičtí nepřidali čtvrtou výhru v řadě, prohráli 2:6. První branku Pardubic v zápase vstřelil v oslabení Patrik Poulíček, kterému nahrával Matěj Blümel. Průběh utkání pro Dynamo nebyl příznivý, gól Roberta Kousala v poslední minutě jen upravil skóre.

Hodnocení zápasu nemohlo být ze strany Pardubic vůbec pozitivní, Třinec si s Dynamem poradil hladce. Byl si toho vědom i útočník Matěj Blümel, který si zapsal jednu asistenci: „Byl to těžký zápas, těžko se mi hodnotí. Rozhodly přesilové hry, Třinec v nich dal góly, pak ještě přidal další při vyrovnaném počtu hráčů na ledě.“

Dynamu hodně chyběl Tomáš Zohorna, který bývá zejména v přesilových hrách stěžejním hráčem. Pardubický útočník byl v době zápasu s manželkou v porodnici. „Chyběl hodně, jeho absence byla znát. Ale máme tady další zkušené hráče, kteří tu hrají celý rok. Na to se prostě nemůžeme vymlouvat,“ říká mladý útočník. „Vůbec nic nám nešlo, měli jsme snad jednu akci za celý zápas, plus gól na konci. Odskakovaly nám puky, dávali jsme si moc nahrávek. Jak říkal trenér Richard Král, byl to zápas blbec, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Musíme to hodit za hlavu a jít dál,“ dodal.

Pardubicím nezbývá nic jiného, než tento nepovedený zápas rychle hodit za hlavu. V neděli totiž přivítají doma dalšího soupeře - Vervu Litvínov. „Zítra už půjdeme na trénink s čistou hlavou, připravíme se na Litvínov a vstoupíme do toho lépe než dneska. Budeme doufat, že to bude lepší,“ přeje si Blümel.