12.02.2020
Redakce

Musíme sbírat body! Do Vítkovic jedeme vyhrát, hlásí Paulovič

Pardubice – V reprezentační pauze odehrál forvard Matej Paulovič dvě utkání za slovenskou reprezentaci, kam byl nečekaně povolán. Nyní se však již soustředí na důležité páteční utkání ve Vítkovicích. „Na každý zápas se musíme připravit stejně. Určitě chceme jet do Vítkovic vyhrát,“ má jasno Paulovič.

Slovenský útočník dostal od realizačního týmu slovenské reprezentace pozvánku na turnaj, kde slovenští hokejisté poměřili síly s Běloruskem a rezervním mužstvem Ruska. „Byl jsem překvapený z hlediska celé té sezony, jakou mám. Na druhou stranu mě to potěšilo a doufám, že mě to zase nakoplo,“ řekl Matej Paulovič.

„První zápas jsem neměl velký ice time, ale druhý zápas byl dobrý,“ těšilo Pauloviče. „Trenéři nás chválili, že to byl nejlepší zápas, který reprezentace v tomto roce odehrála,“ dodával o povedeném reprezentačním srazu.

Již v pátek ale hokejisté Dynama zamíří do Ostravy, kde sehrají zápas s dvanáctými Vítkovicemi. Do konce soutěže zbývá několik posledních kol, čehož si je vědom i bývalý hráč hradeckého Mountfiledu: „Nemůžeme se koukat na to, proti komu budeme hrát. My musíme nyní sbírat body, ať už je to Plzeň, Liberec.

„Určitě se musíme tlačit do brány, musíme střílet,“ odpovídal na otázku, jak v pátečním souboji uspět. „Musíme hledat dorážky, být silní kolem brány, ať už naší nebo jejich, blokovat střely, nedělat zbytečné fauly a určitě můžeme uspět,“ uzavírá Matej Paulovič rozhovor.