29.11.2019
Redakce

Musíme makat dál, velí dvoubrankový hrdina Mikuš

Pardubice - Dynamo v plyšákovém utkání před vlastními fanoušky udolalo favorizovanou Plzeň v prodloužení. Hrdinou zápasu proti plzeňským indiánům byl obránce Juraj Mikuš. Jeho prací je spíše defenzíva, přesto se ukázal jako střelec, když dvěma vstřelenými góly pomohl Pardubicím k vítězství v prodloužení.

„Po dvou třetinách bychom dva body nebrali, po padesáti minutách asi ano," narážel bek Pardubic Juraj Mikuš na nepovedený úvod třetí části, ve kterém domácí hokejisté během pěti minut inkasovali tři slepené góly. „Poslední zápasy jdeme do závěrečné třetiny s vedením, vždy se zalekneme a prohrajeme si to sami. Musíme být na sebe naštvaní, mohli jsme to uhrát. Zase šestiminutový výpadek a tři inkasované góly. Zaplaťpánbůh, že jsme to otočili," doplnil.

Dynamo utkání nevzdalo a při hře v šesti dokázalo alespoň srovnat. „Poprvé v sezoně se nám vydařila hra bez brankáře," zaradoval se Mikuš. „V prodloužení jsme předtím prohrávali, teď se to konečně překlopilo na naší stranu. Hraje se tři na tři, tam se otevírají okénka v obraně. Kusý mi to hezky nahrál a mně se poštěstilo dát gól," přemítal o rozhodující chvíli slovenský zadák.

„Jsem rád, že jsme si dokázali, že můžeme hrát i proti týmům z vrchu tabulky. Musíme makat, abychom nadále získávali body," velí rodák z Trenčína.