24.11.2021
Redakce

Musíme hrát po celých šedesát minut, ví Adam Musil

Ještě sedm vteřin před koncem vedlo Dynamo proti Liberci 2:1. Nakonec se muselo spokojit pouze s jedním bodem. „Tohle by se nemělo stávat,“ je si vědom střelec prvního pardubického gólu Adam Musil.

Dynamo podruhé v řadě ztratilo dobře rozehraný domácí zápas. Stejně jako v posledním domácím utkání v derby proti Hradci Králové, i tentokrát ztratili svěřenci Richarda Krále vedení v posledních deseti vteřinách. „Určitě by se tohle nemělo stávat. Může se to stát jednou, ale podruhé to vůbec není dobré,“ přiznal střelec první pardubické branky proti Liberci Adam Musil.

Ten se navíc před rozhodující situací dostal do skrumáže s Dominikem Frodlem. „Omylem jsem do něj najel, oni z toho měli gólovou šanci a proměnili ji,“ říkal po zápase zklamaný pardubický útočník.

Liberec tak oplatil Pardubicím podobnou mincí první vzájemný zápas v této sezoně. V desátém extraligovém kole rozhodlo Dynamo o výhře v Liberci 12 vteřin před koncem. Právě díky zkušenosti z tohoto zápasu i derby s Hradcem Králové by si měli pardubičtí lépe pohlídat závěr zápasu. „Je to velká škoda. Musíme hrát celých 60 minut zápasu,“ dodal po zápase proti bývalému klubu Adam Musil.

Se závěrem zápasu samozřejmě nebyl spokojený ani trenér Richard Král. „V posledních vteřinách zápasů jsme ztratili už strašně moc bodů, a to je velká škoda. Dneska jsme si zasloužili vyhrát, máme jeden bod a s tím samozřejmě nejsme spokojeni.“

Tým podle něj mohl rozhodnout v přesilovkách, kterých měl v zápase osm. „Měli jsme využít více přesilovek. Využili jsme pouze jednu, což je z toho počtu strašně málo,“ dodal pardubický trenér.