21.07.2021
Redakce

Moc se těšíme, říkají pamětníci utkání pod širým nebem ve Svítkově

2. ledna 2011 si pardubičtí hokejisté zahráli pod širým nebem na plochodrážním stadionu ve Svítkově před více než 17 tisíci fanoušky. V aktuálním kádru Dynama najdeme tři hráče, kteří měli možnost si v tomto nevšedním utkání poměřit síly s Kometou Brno. Znovu po deseti letech budou mít možnost tuto akci zažít obránci Jakub Nakládal s Janem Kolářem a útočník Robert Kousal.

„Moc se těším, před deseti lety jsem open air zažil v Pardubicích na ploché dráze a bylo to fajn. Nevšední zážitek, navíc ve Špindlu, budou krásná panoramata, i když asi nebude čas si je prohlížet. Ale myslím si, že zima na nás dýchne trochu jinak a bude to zážitek nejen pro nás, ale i pro všechny fanoušky,“ říká Jan Kolář. V podobném duchu se vyjádřil také jako parťák z obrany Jakub Nakládal: „Pocity z této novinky jsou jenom nejlepší, protože si pamatuji, když jsme hráli před deseti lety pod širým nebem tady v Pardubicích. Nehraje se to každý den, řekl bych, že je to takový svátek a když to bude ve Špindlu, tak si myslím, že to bude mít takovou zimní super atmosféru. Takže se na to moc těším, je to skvělá zpráva.“

„Bude to určitě jiné, ty dva zápasy se asi nebudou dát moc srovnávat. Ani se to nedá srovnávat s tím, když se hraje na nějakých stadionech, kde je zima. Ale podmínky budou pro oba týmy stejné, přistoupíme k tomu jako k běžnému zápasu, pořádně se připravíme a odevzdáme maximum,“ vyjádřil se Kolář k porovnání s utkáním před deseti lety proti brněnské Kometě.

Hokejisty, ale i diváky, čeká ve Špindlerově mlýně atraktivní prostředí, bude se totiž hrát na stadionu postaveném přímo na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru. „Co hraji hokej, tak jsem se do Špindlu mockrát nedostal. Ale teď, jak jsme se vrátili po devíti letech zpět do Pardubic, jsme tam minulou sezonu byli asi čtyřikrát s rodinou a bylo to super. Byli jsme úplně nadšení, s manželkou jsme tam skákali do sněhu jak malé děti. Takže je super, že je to právě ve Špindlu, že podmínky budou pravé hokejové, zimní,“ těší se Nakládal. Kolář naposledy navštívil horské středisko v rámci letní přípravy. „Byl jsem tam, ale teď lyžovat nejezdím, není na to čas. Pamatuji si, že jsem tam naposledy v létě vybíhal sjezdovku. (směje se) Panoramata budou nádherná, ale my se tam nejedeme rozhlížet, ale vyhrát.“

Ve čtvrtek 9. prosince se Dynamo pod širým nebem od 18:00 utká s Rytíři Kladno, již tak zajímavý duel může tedy navíc obohatit svou účastí na ledě Jaromír Jágr. „Je to samozřejmě vždycky něco hrát proti Jardovi, ale pro nás to bude zápas jako každý jiný a že bychom se nějak speciálně připravovali, to si nemyslím,“ říká čtyřiatřicetiletý obránce. „Určitě je to zážitek, samozřejmě má nějaký věk, ale spoustu kluků ho mělo za asi ten největší vzor, hlavně ti mladí. Teď budou mít možnost si proti němu zahrát, potkat se s ním naživo na ledě, takže to určitě bude jen ku plusu,“ dodává Nakládal.

Je to zážitek na celý život, říká Kolář

Oba obránci ještě společně s Robertem Kousalem vybojovali před deseti lety vítězství na pardubickém plochodrážním stadionu nad Kometou Brno 4:2, na rekordní zápas rádi vzpomínají. „Vzpomenu si, je to zážitek na celý život, takovýto zápas se neopakuje každý rok. Pamatuji si, že půlku zápasu sněžilo a bylo to pěkně nepříjemné pro hru s pukem. Doufám, že tentokrát bude o trochu lepší počasí,“ přeje si Kolář.

„Už když jsme hráli tady v Pardubicích první winter classic, tak sněžilo a nebylo to co se týče hokeje úplně příjemné. Ale na druhou stranu, i když se hraje o body, tak je to svátek a k winter classic patří třeba i to sněžení. Když bude sněžit, tak si myslím, že to není problém, naopak to třeba ještě dokreslí tu atmosféru,“ převádí možnou nepříjemnost v pozitivum Nakládal.

Jsem optimista, situace snad bude lepší než minulý rok, věří Nakládal

Kapacita hlediště D+D REAL Winter Classic je stanovena na 7500 diváků, také hráči věří ve zlepšení aktuální koronavirové situace a možnosti zaplněných tribun. „Vždycky se hraje lépe před plnými tribunami. Tyto zápasy pod širým nebem se dělají hlavně kvůli divákům, tak doufám, že to situace dovolí a budou moct přijet všichni fanoušci, co se vejdou na stadion,“ byl by rád Jan Kolář.

„Bohužel v této době plánovat a myslet si, že tam bude plno, to člověk nemůže. Nicméně já jsem optimista a věřím, že se do zimy spoustu dalších lidí nechá očkovat, situace třeba bude mnohem lepší než minulý rok a když ne plno, tak alespoň z půlky, když to bude zaplněné, tak jenom dobře. Nejen pro nás, ale i pro lidi, protože celkově sport se dělá pro lidi a zrovna takováto událost, byť pro nás je to skvělý zážitek, tak je to dělané hlavně pro lidi. Takže by byla škoda, kdyby tam nemohli přijít,“ přál by si pardubický kapitán velkou diváckou podporu.