21.02.2023
Redakce

Moc jsme chtěli tři body, mrzí po utkání s Plzní Matěje Kloze

Pardubičtí junioři odehráli v sobotu další domácí utkání, kdy přivítali Plzeň. Dynamo se jako první ujalo vedení a to zásluhou Matěje Kloze. Plzeň ale za okamžik vyrovnala a zápas se rozhodl až ve třetí třetině, kdy vítězství na svoji stranu přiklonili hosté. Zápas zhodnotil jediný gólový střelec. „Myslím si, že zápas jsme odehráli solidně."

Po první třetině byl stav nerozhodný 1:1. To se neměnilo až do třetí části, kdy Plzeň přidala dva rychle góly a poté Dynamo odvolalo brankáře a hosté zpečetili svoji výhru vyhozením do prázdné branky. Pardubice tak doma prohrály 1:4. „Myslím si, že zápas jsme odehráli solidně. Mělo to tempo i skvělé nasazení od všech, přirovnal bych to už k zápasu play-off. Moc jsme chtěli tři body, ale bohužel se to nepovedlo,“ řekl po zápase Matěj Kloz.

Jako jediný střelec, který dal v zápase gól, byl právě Matěj Kloz, který poslal Dynamo ve třetí minutě do vedení. „Byla to hezká akce od všech na ledě. Kvalitně jsme rozehráli a krátkými přihrávkami jsme se dostali do situace tři na dva, tam mi to Herča poslal krásně a mně už zbývalo jen trefit bránu,“ popisuje gólovou akci pardubický střelec.

Pardubice nakonec ve třetí třetině dostaly dvě rychle branky a zápas prohrály. Dynamo mělo ale plno šanci skóre otočit, ale ani jednu nevyužilo. „Moc chyb jsme za celý zápas neudělali, ale chybělo nám štěstíčko při zakončení. Kdyby nám tam za stavu 1:1 něco spadlo, věřím, že bychom to dotáhli zdárně do konce,“ zhodnotil útočník Matěj Kloz.

V pátek čeká Pardubice cesta do Vítkovic, kde se budou pokoušet odjet se všemi body. „Na celý zápas se důkladně připravíme. Každý z nás ví, o co hrajeme, takže nechceme nic podcenit. Doufejme, že nějaké body domu přivezeme,“ řekl před zápasem Matěj Kloz.

Foto: Juniorský hokej