10.12.2019
Redakce

Milan Razým: Od hráčů chci stoprocentní výkony

Pardubice – Novým hlavním trenérem pardubického Dynama je Milan Razým, zkušený stratég na lavičce nahradil Radka Bělohlava. Obměny se dočkal i realizační tým, jako asistenty si Razým vybral Michala Mikesku a Petra Čáslavu. „Naším cílem je připravit hráče na dobré výkony,“ odpověděl hlavní trenér před dnešním tréninkem.

Osmapadesátiletý Razým je bývalým obráncem Dukly Jihlava, trenérské zkušenosti sbíral především v Plzni, kde také dokázal získat mistrovský titul. Roli realizačního týmu ale Razým nepřeceňuje, podle něj mohou herní projev na ledě změnit pouze hráči, což se minulý víkend podařilo. „Kluci poslední dva zápasy odmakali a pro nás je určitě dobré, že jsme získali nějaké body. Sice vyhrály i týmy okolo nás, ale my se musíme soustředit především na vlastní výkony, od hráčů i realizačního týmu budu chtít sto procent,“ tvrdí nový šéf pardubické lavičky.

Včera byl Radek Bělohlav odvolán z pozice hlavního trenéra a jako náhrada za něj byl vybrán Razým. „Nebylo by ode mne fér, abych hodnotil situaci, která tady byla, když jsem tu nepůsobil. Radkovi přeji hodně štěstí v jeho další trenérské kariéře, poslední dva zápasy odvedl skvělou práci,“ myslí si nový trenér Dynama. Nebojí se, že by udělal krok do neznáma. „Extraligu i Pardubice jsem sledoval, seznámil jsem se s historií a statistikami týmu, teď je na nás, abychom klukům pomohli. Chci si také promluvit s mužstvem, první trénink ani nebude moc o taktice. Nechceme zatím razantně zasahovat do systému hry,“ řekl Razým.

Milan Razým uvažoval i o návratu Marka Hovorky. „Je to koncový hráč a navíc pravák, kterých v mužstvu moc není. Loni v baráži byl navíc nejlepším střelcem Pardubic, zatím je ale předčasné dělat nějaké závěry.“