14.02.2019
Jan Hrabal

Milan Klouček: Snažím se splácet důvěru trenérů

PARDUBICE — Třicet sparťanských střel pochytal ve středečním utkání proti rivalovi z hlavního města brankář Milan Klouček. Jistota z něj sálala… „To je možná tím, jak dostávám poslední dobou docela dost šancí, chytám pravidelně. Gólman si v tu chvíli začne věřit. Sáhnete si jednou, dvakrát na puk a jste v pohodě. Sparta měla takový kanadský styl, snažila se všechno do branky domlátit, ale obránci přede mnou byli výborní, ani tam snad nebyly nějaké vyložené šance,“ řekl po výhře 4:1 pardubický odchovanec.

Podle něj se výkonnost party pod vedením Ladislava Lubiny sune nahoru. „Zlepšili jsme hodně defenzívu. Nedostáváme 1:7, ale přetahujeme se se soupeřem. Je to hodně vyrovnané, poslední zápasy před Spartou jsme prohrávali o gól. Ale pracujeme koncovce. Myslím, že to proti Spartě bylo vidět. Věřím, že se zvedneme,“ nechal se slyšet vytáhlý mladík.

„Nechci se už ohlížet za tím, co bylo, teď je potřeba se dívat na závěr sezony, abychom ho zvládli. Hrozně mi záleží na tom, abychom se udrželi. Bydlím tady, žiju v Pardubicích, nedovedu si představit, že bychom spadli,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.