11.06.2021
Redakce

Matej Paulovič: V příští sezoně chci být ještě lepší

V minulé sezoně zazářil útočník Matej Paulovič 35 body a zažil tak další výtečnou sezonu v extralize. Rodák z Topoľčan se už těší na nadcházející sezonu a věří, že se dokáže ještě zlepšit. Co řekl o výkonech slovenského národního týmu na MS v Rize a jak trávil svůj volný čas po play off?

Po sezoně, kdy pardubické Dynamo nestačilo ve čtvrtfinále na Mladou Boleslav, se Matej Paulovič podíval po dlouhé době na rodné Slovensko. „Když se sestře narodilo druhé dítě, tak jsem je jel domů navštívit. Většinu času během volna jsem trávil na Slovensku, protože jsem se tam kvůli koronaviru dřív nedostal, tak jsem toho využil teď,“ říká Matej Paulovič.

Jak vnímal pardubický útočník své výkony v minulém ročníku, kdy zažil s 32 body v základní části svoji průlomovou sezonu? „Byl jsem hlavně rád za šanci, kterou jsem minulý rok dostal a určitě bych to chtěl posunout zase o stupeň výš. Chci být opět dobře připravený, abych podával ještě lepší výkony,“ prozrazuje slovenský útočník.

Minulý víkend skončil světový šampionát v lotyšské Rize, na kterém skončili Slováci s mladým týmem ve čtvrtfinále. „Některé zápasy jsem viděl, když jsem byl doma. Celé mistrovství se mi zdálo trochu šílené. I Kanada ze začátku neměla žádné body, nakonec byla vítězem. Každý den tam bylo nějaké překvapení, ale je vidět, že se hokej vyrovnává, i když tam byly týmy, které neměly nejlepší hráče. Je to o tom držet se systému, aby se tomu všichni v týmu podřídili a potom to funguje," hodnotí mistrovství šestadvacetiletý odchovanec Topoľčan.

Kromě útočníků Tomáše Zohorny a Mateje Blümela si v Lotyšsku zahráli i slovenští kolegové – obránci Martin Bučko a Marek Ďaloga. „S některými kluky jsem byl ve spojení. Znám tam spoustu kluků a hodně si to užívali, byli rádi, že postoupili do čtvrtfinále, protože se do něj postoupilo po osmi letech. Je to obrovský úspěch, škoda jen toho zápasu s USA. Na to, jak mladý tým tam byl, tak odehrál skvělé mistrovství,“ ocenil své krajany Paulovič, který má také zkušenosti s reprezentací, zahrál si na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Dynamo čeká za necelé dva týdny soustředění v Deštném, poté budou mít na začátku července dva týdny volna. Jaký má Matej Paulovič plán? „Ještě uvidíme, jak to všechno bude. Sám na dovolenou nechci tlačit z důvodu koronaviru. Kamarád byl na dovolené, byl tam týden, potom šel na testy a byl pozitivní, takže musel dlouho zůstávat doma. Když už, tak si to užiju na Slovensku, zkusím si oddychnout a připravit se na sezonu,“ zakončuje rozhovor Matej Paulovič.