04.02.2021
Redakce

Matěj Blümel a Ondřej Roman jsou v nominaci národního týmu

Dva útočníci HC Dynamo Pardubice Ondřej Roman a Matěj Blümel dostali pozvánku do české reprezentace pro turnaj Beijer Hockey Games, který se uskuteční ve Švédsku od 11. do 14. února.

Ondřej Roman si v letošním ročníku v rámci Euro Hockey Tour připsal dva starty při listopadovém Karjala Cupu. „Jsem moc rád, že můžu letos už podruhé jet na reprezentační sraz. Těším se hlavně na hokej, který je na vysoké úrovni. Dále je tam také dost kluků z Ostravy, tak bude fajn je znovu vidět," nechal se slyšet jednatřicetiletý centr, jenž do Pardubic přišel v průběhu sezony z finského Ilves Tampere.

Matěj Blümel si odbyl premiéru v seniorské reprezentaci na turnaji Channel One Cup v Moskvě a v zápase proti Švédsku si připsal i svoji první branku na mezinárodní scéně. „Každý start za národní tým je čest a super zkušenost. Už se moc těším. Uvidíme, jak to trenéři poskládají, udělám všechno pro to, abych si zahrál. Ale to jestli si zahraju víc nebo míň než v Rusku bych nechal na nich. Jsem už jen rád, že tam budu moct s kluky být. Zároveň je i super, že jedeme z Pardubic dva s Ondrou Romanem," řekl mladý útočník.

Dvacetiletý odchovanec začátkem tohoto roku podepsal novou tříletou smlouvu se svým mateřským klubem. V dosavadním průběhu extraligového ročníku si Blümel připsal ve 38 zápasech 24 bodů.

Po reprezentační přestávce čeká Dynamo nahuštěný program čtyř zápasů v šesti dnech, když se postupně potkají s Olomoucí, Mountfield HK, Třincem a Litvínovem.