13.08.2019
Jan Hrabal

Martin Látal: Naplníme kasu, zítra bude kapitán někdo jiný

PARDUBICE — Vysokou výhrou 7:2 vstoupili hokejisté Pardubic do druhého ročníku Memoriálu Zbyňka Kusého. O vítězství nad Hradcem Králové rozhodli v první třetině, v níž vstřelili čtyři branky. Tu třetí vsítil Martin Látal.

„Byl to první zápas, bavilo nás to. Na to, že jsme prakticky nedělali žádnou taktiku, tak jsme zápas odehráli velice slušně. Brzy jsme vedli, to se hned hraje lépe. Moc jsme se na zápas těšili, pomohlo nám, že nám to tam napadalo v první třetině,“ řekl rychlonohý útočník po vítězném duelu.

Jeho trefa byla parádní: nejprve se zašil u branky a jakmile dost kotouč, tak jej umně pověsil pod víko. „Výborná práce kluků z lajny, Juraj Mikuš mě fantasticky našel před bránou, pak to tam padlo. Bekhend je moje silná stránka,“ pousmál se.

Martin Látal byl kapitánem Dynama pro první utkání domácího turnaje. „Je začátek sezony, kasa není moc plná, takže každý zápas bude kapitánem někdo jiný, abychom ji pěkně naplnili. Nebudu platit jen já, mám tam dva asistenty a premiérové střelce, takže se naplní,“ smál se pro klubový YouTube kanál.