21.09.2020
Redakce

Martin Kaut: Jsem hrozně rád, že jsme vyhráli a získali body

Těsně před začátkem sezóny přišel do Dynama jako velká útočná posila a hned ve druhém zápase ukázal Martin Kaut své kvality. Nádhernou individuální akcí rozhodl v prodloužení zápas s Plzní a v enteria areně mohly propuknout oslavy.

Před začátkem zápasu s Plzní bylo jasné, že výkon Dynama musí být diametrálně odlišný tomu, co tým předvedl v Liberci. „Po zápase s Libercem jsme si řekli, co bylo všechno špatně. Podívali jsme se na video a řekli si, že hlavně musíme začít úplně jinak než v Liberci," komentoval dění před druhým kolem Martin Kaut.

Na ledě bylo znát, že si hráči Pardubic vzali rady trenérů k srdci. Už v čase 2:38 se prosadil poprvé v pardubickém dresu Lukáš Anděl. Pardubičtí hráči měli na svých hokejkách několik gólových šancí, ale ztroskotávali na výborně chytajícím Dominiku Frodlovi.

Druhá třetina už byla z pohledu Dynama horší. Plzeň dokázala dvěma góly stav utkání otočit a do kabin se šlo za stavu 1:2. „Přestali jsme hrát a bruslit. Před třetí třetinou jsme si v kabině řekli, že musíme začít bojovat, srážet se, bruslit a že nám tam něco spadne," přiznal Kaut. A tak se taky stalo, už po necelých dvou minutách třetí třetiny ujeli v oslabení Matěj Blümel a Radoslav Tybor. Blümel chytře vystřelil na Frodlův beton a puk se odrazil přímo na hůl Tybora, který už měl zakončení do odkryté brány snadné.

V základní hrací době už žádná branka nepadla a na řadu tak přišlo prodloužení. To rozhodl právě Martin Kaut: „Prodloužení bývá tak trošku padesát na padesát, tentokrát se to štěstí přiklonilo na naší stranu."

Po padesáti šesti sekundách prodloužení si vzal puk před brankou Pavla Kantora, projel celé hřiště a zakončil krásnou střelou o břevno Frodlovy branky. „Viděl jsem, jak jeden hráč Plzně jel pode mnou, tak jsem se rozhodl jet jeden na jednoho s bekem a co nejvíc bruslit, chtěl jsem rychle vystřelit a asi jsem překvapil Frodlíka a spadlo to tam," neskrýval radost skromný útočník.

I přes výhru se hráčům Dynama stále nedaří v přesilovkách, to moc dobře ví i Martin Kaut: „Myslím si, že přesilovky byly lepší než v Liberci, ale i tentokrát jsme měli přesilovku pět na tři a pořád to není ono. Kdybychom dali nějaký gól v přesilovce, tak ten zápas mohl vypadat úplně jinak."

V kádru Dynama přitom je několik hráčů se skvělou střelou od modré čáry, například Jakub Nakládal. „Všichni ví, že Nakli má skvělou střelu, ale myslím si, že Plzeň na to byla připravená a většinou tam u něj stáli. My musíme mít více variant a ty tam dneska nebyly," hodnotí Martin Kaut.

Výhra je důležitá také pro psychickou stránku týmu. „Vždycky je lepší nálada, když se vyhrává, ale furt to je pouze druhé kolo. Jsem ale hrozně rád, že jsme vyhráli a získali body," říká kmenový útočník Colorada.