04.01.2021
Redakce

Marek Ďaloga po derby: Šance jsme měli, ale vyhrává ten, kdo dá více gólů

Osm zápasů trvající vítěznou sérii Dynama ukončil v rámci 32. kola Tipsport extraligy Hradec Králové. Největší rival pardubického celku o své výhře 3:2 v rámci 32. kola Tipsport extraligy rozhodl patnáct minut před koncem využitou přesilovkou. Právě přesilové hry byly podle Marka Ďalogy hlavním důvodem porážky - Mountfield ty své využil, Dynamo nikoliv.

Ačkoli domácí nastřelili v úvodu zápasu tyčku, aktivnější vstup do utkání mělo Dynamo. „Nástup byl dobrý, body nám ale nepřinesl. Je to škoda," posteskl si Ďaloga, který strávil na ledě necelých čtrnáct minut a připsal si asistenci na druhý gól Pardubic.

Směrem dopředu velice aktivní slovenský obránce vyslal na Marka Mazance tři střely, ta nejnebezpečnější přišla ve druhé třetině, kdy Ďaloga typickým způsobem projel až k brance a dostal se i ke střele.

V pozápasovém hodnocení viděl trenér Richard Král jako hlavní příčinu porážky nevyužité přesilovky na straně Dynama, a naopak vysokou efektivitu speciálních formací Hradce Králové. Ďaloga v hodnocení duelu s Králem jednoznačně souhlasil: „Dali nám dva góly v přesilovce, špatně jsme si to pokryli. My jsme měli šance skórovat v přesilovce také, ale nedali jsme."

Ve hře pět na pět nebylo Dynamo horším týmem. Efektivita však byla na straně Hradce. „Šance jsme měli, nedali jsme. Vyhrává ten, kdo dá víc gólů," zhodnotil zklamaně Ďaloga a dodal: „Byl to dobrý zápas z obou stran, ale šťastní jsou dnes bohužel domácí."

Šanci navázat na skvělou formu z posledních utkání bude mít Dynamo už v úterý 5. 1. proti dobře hrající Mladé Boleslavi, která se nachází na třetím místě extraligové tabulky. Utkání v enteria arene začne v 18:00.