18.12.2022
Redakce

Lukáš Sedlák se vrací do Dynama! S Pardubicemi znovu aktivoval kontrakt platný do konce sezony 2024/25

Ofenzivní řady Dynama posílí o Lukáše Sedláka! Ten s Pardubicemi sice podepsal smlouvu už před startem probíhající sezony, záhy ovšem vyslyšel volání z Colorada a s východočeským klubem nenastoupil ani do letní přípravy. Po třech měsících v zámoří se ovšem 29letý forvard s NHL rozloučil a vrací se do Pardubic. V Dynamu znovu aktivoval kontrakt platný do konce sezony 2024/25.

Lukáš Sedlák podepsal smlouvu v Pardubicích už před letošní sezonou a měl být jednou z největších posil Dynama. Nakonec ale vyslyšel nabídku z nejlepší hokejové ligy světa a odešel do Colorada Avalanche. V jeho dresu odehrál pouze 3 zápasy, poté byl umístěn na waiver list, odkud si jej stáhla Philadelphia. V barvách Flyers odehrál 26 zápasů, třikrát se střelecky prosadil a na pět branek přihrál.

Časté rotace v sestavě a úloha netypická jeho stylu ovšem rodákovi z Českých Budějovic nevyhovovala. Znovu se tak rozjela jednání s Dynamem, která východočeský celek dotáhl do zdárného konce. „Byli jsme s Lukášem po jeho odchodu do NHL prakticky pořád v kontaktu, v posledních dnech nabrala komunikace na obrátkách. Pro mě osobně je to velký vánoční dárek fanouškům Dynama. Lukáš je extratřída a už se těším, až ho uvidíme na ledě v našem dresu,“ komentoval Sedlákův příchod majitel pardubického klubu Petr Dědek.

V NHL odehrál Lukáš Sedlák do dnešního dne celkem 193 zápasů, dalších 150 startů přidal v AHL. V předchozích třech sezonách hájil český reprezentant barvy Traktoru Čeljabinsk, kde za 164 zápasů posbíral 121 kanadských bodů. V ruském celku působil s brankářem Romanem Willem a forvardem Tomášem Hykou, které brzy potká znovu v pardubické kabině. V Dynamu prožije Sedlák svůj debut v Tipsport extralize.