22.03.2021
Redakce

Lukáš Anděl prodloužil svoji smlouvu s Dynamem Pardubice

Třiadvacetiletý útočník Lukáš Anděl prodloužil spolupráci s Dynamem o další dva roky. Odchovanec jihlavské Dukly v základní části odehrál 28 utkání a připsal si sedm bodů za tři branky a čtyři nahrávky.

Lukáš Anděl je někdejším mládežnickým reprezentantem České republiky. Rok strávil v Red Bull Hockey Academy v Salcburku. Do Pardubic přišel loni začátkem května z HC Dukla Jihlava.

„I přesto, že měl Lukáš kvůli několika zraněním složitou sezónu, tak v zápasech, ve kterých nastoupil, splnil naše očekávání a zvládl dobře svoji roli v týmu. Proto jsme se s ním domluvili na další spolupráci.“ uvedl k podpisu mladého útočníka sportovní ředitel klubu Dušan Salfický

„Jsem moc rád, že Dynamo chce pokračovat se mnou ve spolupráci. Myslím si, že letošní sezona byla velmi specifická, a to nejen kvůli tomu, jaká je doba. Měl jsem letos hodně zranění, která se mi dříve vyhýbala, nikdy jsem jich tolik neměl. Bylo pro mě vždy velmi těžké se vrátit. I tak si ale myslím, že když už jsem hrál, tak ty zápasy nebyly úplně špatné a předvedl jsem dobré výkony. Na ty bych chtěl navázat,“ řekl útočník, který před Dynamem sbíral extraligové zkušenosti v dresu Zlína a mateřské Jihlavy.

V letošní sezoně i kvůli několika zraněním v průběhu sezony nastoupil pouze do 28 zápasů základní části, ve kterých si připsal sedm bodů (3+4) „V Pardubicích jsem opravdu moc spokojený, líbí se mi město i to, jak to tady žije hokejem a jsem moc rád, že tady můžu být,“ doplnil Lukáš Anděl.