31.05.2022
Redakce

Koffer: Letní příprava mi nevadí, mám dřinu rád

V loňské sezoně odehrál odchovanec Dynama Filip Koffer téměř 70 soutěžních zápasů, když pendloval mezi extraligou a Chance ligou ve Vrchlabí. Nyní už se s pardubickým "A" týmem připravuje na novou sezonu. „Budeme dělat všechno proto, abychom cíl v podobě medaile splnili,“ ujišťuje hbitý útočník.

V loňské sezoně jste hodně pendloval mezi Dynamem a Vrchlabím. Jak náročná sezona to pro vás byla?
Náročné bylo hlavně cestování. Většinou jsem jezdil ráno před tréninkem, takže jsem se moc nevyspal, ale myslím, že je to lepší, než kdyby to bylo někde dvě hodiny daleko a tahle spolupráce s Vrchlabím funguje dobře. Byl jsem rád, že jsem vůbec dostal tu šanci hrát a zlepšovat se. Dostával jsem větší ice-time, získával sebevědomí a snažil jsem se to přenést do Pardubic.

Odehrál jste téměř 70 utkání za sezonu, vyhovuje vám větší zápasová porce?
Určitě. Předtím jsem hrál v kanadské juniorce a tam se hraje také kolem 60 zápasů za sezonu, takže jsem na to byl zvyklý z dřívějška. Nevadí mi to, zápasy vás posouvají nejvíce, takže jsem byl rád za každý, co jsem odehrál a teď budu usilovat o stabilní místo v Pardubicích.

Jak jste si užil dovolenou po sezoně?
Byl jsem na dovolené s přítelkyní a také Patrikem Poulíčkem a jeho manželkou. Byli jsme u moře, kde jsem si odpočinul a dobil si baterky, abych byl stoprocentní na letní přípravu. Vím, že to teď bude náročné, je tady velká konkurence a makám na sto procent, abych byl připravený na led a mohl se poprat o místo.

Těšil jste se na letní přípravu nebo patříte k hráčům, kteří ji moc nemusí?
Myslím, že téměř nikdo se na letní přípravu vyloženě netěší. K hokeji to ale patří a já osobně to mám rád, protože na sobě rád pracuju a rád na sobě vidím zlepšení, které mě motivuje k další práci. Letní příprava mi nevadí, mám tu dřinu rád, nedělá mi to problém.

Převzal vás nový hlavní trenér, jaké jsou vaše první dojmy?
První, co bylo, tak jsem byl překvapený, že pan trenér s námi dělá v podstatě všechno jak na rozcvičce, tak v posilovně. Je to jedna z motivací pro nás mladé, když to dokáže pan trenér, který už má nějaká léta, tak to dokážeme taky. To je určitě super, jinak se teprve poznáváme.

Tým posílí několik kvalitních hráčů. Věříte, že v příští sezoně dokážete uspět a bojovat o nejvyšší příčky?
Já si myslím, že určitě. Tým posiluje, jsou to hodně zvučná jména. Já osobně jsem kluky sledoval v sezoně, byli hvězdami KHL nebo extraligy. Určitě budeme dělat všechno proto, abychom cíl v podobě medaile splnili.