24.07.2022
Filip Matoušek

Kluci byli moc šikovní a udělali velký progres, hodnotí Letní hokejovou školu Šťastný a Pivko

Osmý ročník Letní hokejové školy s Dynamem je minulostí. Děti si užily velkou spoustu aktivit, ať už na ledě, či mimo něj. Program obohatily také besedy s hráči A týmu. „Je to hlavně pro ty kluky, kteří nejsou úplně zdejší. Pro ně je úžasné, že přijde třeba kapitán Patrik Poulíček a další hráči, co v áčku hrají," říká mládežnický trenér Libor Pivko.

Letní hokejová škola s Dynamem 2022 je za námi. Osmý ročník, který se opět mohl pochlubit zcela zaplněnou kapacitou, probíhal od neděle 17. července do pátku 22. července. Po rozdělení hráčů do čtyř skupin se všichni zúčastnění dozvěděli tréninkový plán a program mohl začít. Hráči absolvovali každý den dva tréninky na ledě a na suchu. Odpoledne bylo navíc vyhrazené také na speciální program.

Kromě návštěvy lanového centra a vyzkoušení různých her byly pro děti připraveny také besedy s hráči HC Dynamo Pardubice. Popovídat si s mladými nadějemi dorazili Milan Klouček, Ondřej Rohlík, Filip Koffer, Ondřej Vála a Patrik Poulíček. „Je to hlavně pro ty kluky, kteří nejsou úplně zdejší. Pro ně je úžasné, že přijde třeba kapitán Patrik Poulíček a další hráči, co v áčku hrají. Je to pro ně určitě fajn, mohli se hráčů zeptat například na to, jaké měli známky ve škole a co během dne jedí. Super to bylo ale i pro kluky, kteří z Pardubic jsou a hráče Dynama znají," popsal Libor Pivko.

„Myslím si, že děti i trenéři si celou Letní hokejovou školu užili. Kluci si tady vyzkoušeli hodně sportů, které děti z jiných klubů třeba neznají, případně v nich nejsou tolik zdatní. Bylo vidět, že je to bavilo i mimo led a myslím si, že to bylo fajn," je rád Libor Pivko, hlavní trenér ročníku 2008 a bývalý hráč pardubického Dynama.

„Celá hokejová škola byla super. Kluci byli moc šikovní, byli hodní, nezlobili, což je asi jedna z nejdůležitějších věcí. Snažili jsme se zlepšovat je jak na ledě, tak na suchu. Myslím si, že za ten týden udělali velký progres a Letní hokejová škola se povedla," pochvaloval si Ondřej Šťastný. Bývalý pardubický junior a nováček mezi mládežnickými trenéry měl na starosti ty úplně nejmenší. „Nejmenším klukům musíte kolikrát říct něco vícekrát, na což já jako bývalý hráč nejsem úplně zvyklý. Je to ale úplně v pohodě, dá se to v klidu zvládnout. Kluci jsou šikovní, pomáháme si navzájem," popsal Šťastný.

„Mám za sebou první letní přípravu a teď to bylo poprvé, co jsem s klukama na ledě. Je to úplně něco jiného, než jsem zažil na straně hráče. Teď jsem v kabině s ostatními trenéry, kteří už mají něco za sebou a můžu se učit i od nich," je rád Šťastný, který se hned po začátku trenérské kariéry stal oblíbencem mladých nadějí.

Doufáme, že všichni zúčastnění si Letní hokejovou školu užili stejně tak, jako my a příští rok se na vás opět těšíme!