20.09.2022
Redakce

Klub proškolil o finanční gramotnosti také hráče A týmu a B týmu

Dynamo je víc než hokej a tuto cestu se snaží razit také směrem ke svým hráčům. A tak po juniorech absolvovali v září školení o finanční gramotnosti také hokejisté A týmu a B týmu.

Na školení finanční gramotnosti hráčům A týmu a B týmu Dynama přednášeli předseda představenstva klubu Mgr. Ondřej Heřman, místopředseda představenstva a ředitel Dynama Mgr. Ivan Čonka a ekonomka klubu Ing. Jana Konvalinová.

Zejména v B týmu je celá řada mladých hráčů. Ti se dozvěděli, co vše je zapotřebí při výdělku z hokeje z hlediska daní a odvodů. Tématem byl také konec hráčské kariéry a období po jejím konci. Dynamo se snaží vychovávat nejen dobré sportovce, ale také lidi, kteří budou po všech stránkách připraveni na dospělý život. A školení o finanční gramotnosti je jeden z bodů, kterým se k tomu klub snaží pomoci.

„Já si myslím, že je to skvělé, že si každý nějak rozšíří obzory. Je dobré peníze dávat někam stranou, uspořit. Dostali jsme nějaké možnosti, kde peníze nejlépe uložit. Pro každého je super tohle slyšet,“ řekl o školení finanční gramotnosti útočník A týmu Lukáš Radil.

V průběhu své kariéry už se s něčím takovým setkal.

„V NHL to funguje také. Hráči mají možnost chodit na nějaké přednášky, ale je to především individuální. V KHL jsem to nikdy nezažil, v Pardubicích to bylo z mojí zkušenosti poprvé a bylo to super, klub udělal dobrý krok,“ ocenil odchovanec Dynama.

Lukáš Radil má k problematice blízko, na pardubické univerzitě vystudoval ekonomii a náleží mu titul inženýra. Finanční gramotnost by se podle něj měla vyučovat běžně.

„Myslím, že tohle by se mělo pomalu vyučovat už od základní školy. Obecně finanční gramotnost by u nás mohla být na lepší úrovni, ale chce to asi nějaký čas,“ uzavírá toto téma.