05.12.2019
Redakce

Když budu makat, šance v A-týmu přijde, věří Vojtěch Nečas

Pardubice – Osmnáctiletý Vojtěch Nečas působí v organizaci Dynama od roku 2016. Jaké byly jeho začátky, kde s hokejem začínal a jak vidí svoji budoucnost? Nejen na to najdete odpovědi v rozhovoru s nadějnou jedničkou pardubické juniorky.

Jak jste se dostal k hokeji a kde jste s ním začínal?
Na hokej mě poprvé dovedl táta ve čtyřech letech, v Poličce, kde jsem začal hrát hokej. První rok jako hráč, poté jsem se přesunul do brány.

Jak pokračovala vaše kariéra?
Do svých patnácti let jsem hrál za Poličku, poté jsem šel na střední školu a na hostování do Pardubic, kde působím doteď.

V probíhajícím ročníku podáváte v turnaji O pohár DHL skvělé výkony, patříte k nejúspěšnějším brankářům celé soutěže. Jak jste se svými výkony spokojen?
Na začátku jsem byl spokojený maximálně, vstup nám vyšel líp, než jsme čekali. Posledních pár zápasů jsme měli menší pokles formy, nedařilo se nám a pár zápasů jsme zbytečně prohráli a přišli o body. Teď se nám forma zase vrací, jsem za to rád.

Skvěle vám vyšel začátek sezony, když jste v prvních dvou zápasech nepustil za svá záda ani jeden puk. Zažil jste někdy lepší vstup do ročníku?
Ano, vyšel nám skvěle. Nikdy se mi nepovedlo mít dvě nuly v řadě. Zase jsme na začátku měli největší formu, nejen já, ale celý tým, takže mi k tomu spoluhráči dost pomohli, není to všechno jenom moje zásluha.

Odehrál jste také jedno utkání za A-tým...
Bylo to kvůli zdravotním problémům v A-týmu, všechno se to stalo strašně rychle. Ráno jsme se připravovali na juniorské derby a najednou přišla zpráva, že jedeme do Karlových Varů. Každá šance v A-týmu je pro mě super zkušenost, jsem za to strašně rád, i když jsme prohráli a bylo to za takových okolností.

Nejednalo se však o první zápas v dresu prvního týmu. Je tomu tak?
Je to tak. Loni, většina juniorů jsme dostali možnost opět v Karlových Varech na konci sezony nahlédnout do seniorské extraligy, v zápase jsme podlehli těsně 2:1. Nikdy na tu chvíli, kdy jsem vstoupil na led před tolika diváky nezapomenu. Byl to nepopsatelný pocit, všichni jsme si to užili.

Mužstvo juniorů se nachází na šesté pozici. Jak jste prozatím spokojen s týmovými výkony?
Máme za sebou půlku základní části, spokojený zatím jsem, stále máme na dohled první místo, ale zároveň jsou v závěsu za námi o pár bodů další týmy. Stačí jednou nebo dvakrát zaváhat a můžeme se propadnout klidně na osmé místo. Nesmíme se uspokojit a bojovat až do konce.

Jaké jsou vaše další osobní cíle?
Moje cíle jsou, tuto sezonu se co nejlépe umístit s týmem juniorů. Další cíle jsou jasné, probojovat do A-týmu. Je to velký cíl, dávám si těžký úkol, ale věřím, že pokud budu na sobě makat, tak šance přijde.