30.11.2020
Redakce

Když budeme takto pokračovat, můžeme hrát s každým, věří Dan Vladař

V nedělním utkání proti Mladé Boleslavi zažil bostonský brankář ve službách Dynama Daniel Vladař svoji extraligovou premiéru. Po pěti letech strávených za mořem opět naskočil v domácí lize, ale ani jeho výkon na výhru nestačil. „Nemáme se za co stydět, třetí třetinu jsme byli daleko lepším týmem, a kdyby nám Boleslav nedala ty góly, tak jsme mohli samozřejmě pomýšlet na vítězství. S takovým týmem, když máme dohánět ztrátu, je opravdu těžké hrát a dohánět tříbrankové manko,“ zhodnotil utkání na mladoboleslavském ledě.

Pardubice bude tato porážka mrzet. Po nepovedené pětiminutovce během první třetiny se už hráčům Dynama nepodařilo vyrovnat ani přes zlepšený výkon ve zbytku utkání. „Samozřejmě nás to mrzí, ale je to hokej. Když budeme takto pokračovat, tak si myslím, že můžeme hrát s každým. Je to škoda, ale sezona je dlouhá, není to jen o jednom zápase,“ říká poslední posila Pardubic.

Daniel Vladař před odchodem do zámoří odchytal ve druhé nejvyšší soutěži osm utkání za Kladno, v extralize si premiéru odbyl až nyní. „Zhruba půl roku jsem nechytal pořádně žádný zápas, takže to nebylo úplně nejjednodušší, ale musel jsem se do toho dostat. Dostal jsem tři góly, které bych chtěl samozřejmě všechny vrátit zpátky, ale když potrénujeme a budeme hrát takhle dál, tak rozhodně můžeme vyhrávat,“ ohlíží se za utkáním 196 cm vysoký brankář.

Pardubický gólman si v první třetině sáhl na puk jen pětkrát, další tři kotouče musel lovit ze své sítě.

„To se prostě brankáři stává, nemůže to dostávat často, ale prostě se to stane. Nebyl to ideální scénář, nad kterým jsem přemýšlel v autobuse, když jsme sem přijížděli, ale takový je hokej. Snažil jsem se z toho co nejdřív oklepat a dál pomáhat klukům, abych jim pomohl k výhře. Já mám svědomí čisté, protože jsem tam nechal všechno, ale musíme odjíždět se vztyčenou hlavou. Obránci hráli moc dobré utkání a myslím si, že vůbec nemusíme věšet hlavy,“ pochválil týmový výkon muž v masce.

Ten mohl chytat už v pátečním utkání, nakonec ale nenaskočil kvůli nevyřízené transfer kartě. „O transfer jsme zažádali už ve středu, ale kvůli tomu, že se v USA slavil Den díkůvzdání, tak nikdo nepracoval – tím se to tedy nestihlo. Bohužel lidi v USA nemohli sednout k počítači a poslat e-mail, což mě zabrzdilo, ale naštěstí jsme páteční zápas vyhráli,“ vysvětlil nečekané komplikace.

Mladá Boleslav byla Dynamem výrazně přestřílena, Bruslaři si připsali jen 17 střel za celé utkání. „Mně osobně nejde o to, kolikrát na mě vystřelili, ale o to, abychom dotáhli zápas do výhry jako tým, a to se dneska nepovedlo,“ vyjádřil se po zápase třiadvacetiletý rodák z Prahy.

„Já jsem hlavně nevěděl, co od hokeje tady čekat, protože už pár let tady nepůsobím. Ale pustil jsem tři branky, které nejdou vzít zpátky, ale před námi je stále hodně zápasů a my se je budeme snažit vyhrávat,“ zakončil rozhovor Daniel Vladař.