09.10.2020
Redakce

Kapitán Dynama Jakub Nakládal: Stopka soutěže je naprosto nepochopitelná

Pardubičtí hokejisté se po karanténě a nucené pauze vrátili na led. Nicméně přišlo další nařízení vlády, které na čtrnáct dní stoplo veškeré profesionální soutěže v Česku. Jakub Nakládal se pro klubový web vyjádřil ke karanténě a přerušení extraligy.

Pardubický kapitán se na ledě po karanténě necítil úplně dobře a podle jeho slov mu trvalo, než se rozjezdil. „Bylo těžké vrátit se po deseti dnech na led, když jsme nemohli nic dělat. Ještě k tomu mi dva dny opravdu nebylo vůbec dobře. Má to tak asi každý člověk, kdo prodělá nějakou chřipku, a pak se vrací do normálního života, že mu chvíli trvá, než se aklimatizuje a vrátí se mu síla,“ zapřemýšlel zkušený obránce.

Karanténu trávil Jakub Nakládal s rodinou a dětmi v rodinném domku, což rázný bek vnímá jako výhodu. „Všichni z rodiny jsme byli v karanténě doma. První tři dny byly náročné, protože nám s manželkou nebylo dobře, takže jsme se u dětí střídali, abychom se prostřídali a odpočinuli si. Máme výhodu, že máme alespoň zahradu. Děti tam mohly pobíhat, ale stejně se ke konci už dost nudily, i když jsme se jim snažili vymyslet nějaké hry a program,“ prozradil Jakub Nakládal.

Před pár dny vyšlo nařízení, které na čtrnáct dní stoplo všechny profesionální soutěže. Jakub Nakládal neskrýval své rozčarování. „Co na to můžu říct? Absolutně nerozumím, proč se nebude hrát! Když nám zakázali diváky, takže už nevím, kdo by se na stadionu mohl nakazit a jak by se to dále mohlo šířit. Nehledě na to, že téměř celá extraliga už byla promořená, takže z tohoto hlediska je to pro mě nepochopitelné!“ zlobila se letní pardubická posila.

Po březnovém ukončení soutěže se tak jedná o další přerušení nejvyšší hokejové soutěže v České republice. „Není to otázka na mě, já s tím nic neudělám, tyhle kroky ale nechápu. Bohužel ti, kteří o tom rozhodují, tak je absolutně nezajímá, kdo ta nařízení nakonec odnese. Nejde jen o hokej, ale také o ostatní sporty,“ dodal trochu smířlivěji Jakub Nakládal.