07.03.2022
Redakce

Kádr Dynama doplnila pětice hráčů z Vrchlabí

Po konci sezony partnerského týmu z Vrchlabí se ke kádru Dynama připojila pětice kmenových hráčů Pardubic. Konkrétně brankář Jakub Soukup, obránce Karel Nedbal a útočníci Tomáš Kaut, Michal Pochobradský a Tomáš Zeman.

„Jsou to všechno kluci, co s nám absolvovali přípravu nebo jsou hráči Dynama. Již minulý týden se k týmu připojili Filip Koffer a Ondřej Matýs, kteří rovnou naskočili do zápasů. Máme momentálně k dispozici čtyři brankáře, devět obránců a osmnáct útočníků,“ řekl k aktuálnímu kádru hlavní trenér Richard Král. Na marodce aktuálně jsou Dennis Robertson, Matěj Blümel a Anthony Camara. Z důvodu zranění z posledního zápasu Chance ligy se k Dynamu z Vrchlabí nemohli připojit Denis Kusý a Michal Machač.

Jelikož mají trenéři k dispozici velký počet hráčů, rozdělili je do dvou tréninkových skupin. „Vždycky budeme mít klasický trénink ve čtyřech pětkách s kluky, co jdou do zápasu, aby to mělo nějaký spád, šmrnc a systém. A kluci mimo sestavu budou trénovat po nás zvlášť,“ nastínil Král a pokračoval. „Kluci z Vrchlabí také nyní hráli hodně zápasů, teď měli tři dny volno a zase začali trénovat. Když budeme vědět, že nebudou v zápase, tak budou na závěr tréninku, stejně jako dnes, jezdit nějakou kondici. Budeme je držet v tom, aby byli připravení kdykoliv naskočit.“

„Může se stát cokoliv, může přijít nějaké zranění, někdo nebude mít formu, nebo bude nějaký soupeř, na kterého bychom chtěli hrát něco trochu jiného. Takže proto tady jsou a uvidíme, zda je využijeme nebo ne,“ vyjádřil se k možnému nasazení nově příchozích hráčů hlavní trenér. „Sledovali jsme je, měli jsme ve Vrchlabí svoje trenéry, od kterých jsme měli nějaké zprávy. Takže víme, co od každého hráče můžeme čekat a podle toho je budeme i využívat.“

Do Pardubic přišel také Jan Starý, jenž působil ve Vrchlabí jako asistent trenéra. „Dnes pomáhal i Petru Mockovi, takže se tady nyní budeme o hráče starat víceméně všichni. On s nimi byl celou sezonu, takže je zná,“ dodává Král.