22.01.2020
Redakce

Juniory čeká souboj o druhé místo, následuje DHL Superpohár

Pardubice – Poslední dvě utkání Turnaje O Pohár DHL čekají na pardubické juniorské mužstvo. V domácích duelech s Kladnem a Budějovicemi budou hrát o druhou příčku v tabulce této soutěže, na kterou bude dále navazovat Superpohár DHL. V něm vyzvou Pardubice soupeře z Moravy – Brno, Zlín a Vítkovice. Jak hodnotí první část ročníku kapitán Jan Oliva a jaké jsou cíle nejstarší mládežnické kategorie do zbytku sezony?

Turnaj O pohár DHL vznikl jako náhrada za nejvyšší juniorskou soutěž, jejíž start byl v září kvůli soudním sporům odložen. Větší část sezony tak zabral zmíněný turnaj, jehož vítěz je znám již dvě kola před koncem – junioři Hradce Králové. O co se však ještě bude bojovat, je druhá příčka. A právě na ní se v současnosti nachází mladíci Dynama. O tom, zda se na ní udrží, rozhodnou nadcházející domácí zápasy, ve čtvrtek 23. ledna s Kladnem od 18:00 a v sobotu 25. ledna s Českými Budějovicemi od 16:00. A boj to bude opravdu náročný, o stříbrnou pozici se totiž uchází hned 5 týmů!

Východočeši mají momentálně 66 bodů, což je stejně, jako mají Plzeňští na třetím místě. O bod míň má pak Olomouc, které šlapou na paty Karlovy Vary a Sparta. Pro svěřence trenéra Richarda Krále tak budou dva domácí duely klíčové. Zatímco na Kladně se v prvním vzájemném zápase Pardubicím vůbec nedařilo a prohrály 1:6, v Budějovicích už to byla jiná podívaná. Dynamo tehdy bralo všechny tři body za výhru 5:0. Dá se i tento týden očekávat gólová přehlídka? „Myslím, že nás čekají atraktivní zápasy, bude to určitě opět hodně ofenzivní. Zveme všechny fanoušky, ať se přijdou podívat a podpořit nás,“ říká kapitán juniorů Jan Oliva.

„Do těchto utkání jdeme s jasným cílem, a to je vyhrát oba zápasy, upevnit si dosavadní postavení v tabulce a zároveň se připravit a pozitivně naladit na další část sezony. Navíc Kladnu máme určitě co vracet,“ dodává pardubický obránce Oliva. S průběhem sezony je zatím velmi spokojený: „Myslím si, že nebýt výpadku v polovině soutěže, mohli jsme v klidu pomýšlet na 1. místo. Tým funguje, jak má, můžeme se také spolehnout na práci našich gólmanů, kteří zatím podávají skvělé výkony,“ chválí mužstvo nejproduktivnější zadák Pardubic.

Nicméně ani kdyby juniorům útok na nejlepší příčky nevyšel, nemusí věšet hlavy. Sezona totiž pokračuje takzvaným Superpohárem DHL, což je turnaj, který nahrazuje původně zamýšlenou nadstavbu a play-off. „I tady chceme bojovat o nejvyšší příčky a zaútočit i na celkové vítězství,“ věří svému týmu kapitán Oliva. Dynamo bude muset hodně cestovat, rozlosování jim totiž ve skupině D přidělilo Kometu Brno, vítkovickou Rideru a Berany ze Zlína. S každým z těchto soupeřů se Pardubice utkají třikrát, následovat pak bude vyřazovací část. Do ní postoupí dva nejlepší celky z každé skupiny; čtvrtfinále, semifinále a finále se poté hraje na dva vítězné zápasy.

„Jsme ve skupině s týmy, které skončily v první části sezony až pod námi, ale určitě nás nečekají lehká utkání, všichni soupeři dosahují velkých kvalit a čekají nás opravdu těžká utkání. Na druhou část sezony se těšíme a chceme se v ní poprat o vítězství,“ vyhlíží závěrečné boje o titul devatenáctiletý Oliva.