25.07.2019
Jan Hrabal

Junioři trénují na ledě, vrcholem přípravy mezinárodní turnaj

PARDUBICE — Také po Dynamo hokejové škole je plno v malé hale pardubické arény. Její led již od pondělí brázdí oba akademické celky. Junioři trénují dopoledne rozděleni na dvě party, odpoledne společně.

Akademie Českého hokeje

Dynamo uspořádá juniorský turnaj

Na vskutku kvalitní obsazení se mohou těšit pardubičtí junioři na blížícím se domácím turnaji. O pohár primátora Pardubic si to rozdají spolu s Libercem, Třincem, Olomoucí a lotyšskou AKE/Marupe Rigou o víkendu 10. a 11. srpna 2019.

Hraje se každý s každým 3×15 minut čistého času, za vítězství v základní hrací době jsou tři body, po samostatných nájezdech, které následují ihned po případné remíze, dva, za prohru v nich jeden a za porážku po 45 minutách žádný bod.

Rozpis utkání Dynama

  • Sobota 10. srpna 2019 od 9.00 hodin:
    HC Dynamo Pardubice – AKO/Marupe Riga
  • Sobota 10. srpna 2019 od 15.00 hodin:
    HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice
  • Neděle 11. srpna 2019 od 12.00 hodin:
    HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec
  • Neděle 11. srpna 2019 od 16.00 hodin:
    Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice

„Sešli jsme se po třech nedělích po konci suché fáze letní přípravy. Včetně brankářů nás je pětatřicet, máme šest kompletních pětek. Trénujeme dle kapacity ledů, snažíme se trénovat dvakrát dopoledne a jednou odpoledne, v příštím týdnu najíždí A tým a je k dispozici pouze jedna hala, takže takový režim nebude možný,“ řekl hlavní trenér juniorského týmu Dynama Richard Král.

Jeho svěřenci nyní pracují v třítýdenním bloku, který vyvrcholí mezinárodním turnajem O pohár primátora města Pardubic. „Poté budeme zužovat kádr s tím, že asi necháme dva hráče navíc, abychom byli připraveni pro Juniorskou ligu akademií,“ upřesnil s tím, že užší tým bude čítat do pětadvaceti hráčů.

Vzhledem k tomu, že A tým Dynama půjde poprvé na led v pondělí 29. července 2019, tak je nabíledni, že řada juniorů dostane příležitost také na Mountfield Cupu, který hostí od neděle 4. srpna 2019 Hradec Králové.

„Ještě uvidíme, jak se přesně domluvíme. Je ale pravdou, že někteří hráči by si ho mohli zahrát,“ potvrdil šéf Akademie Českého hokeje v Pardubicích.

Nejstarší mládežnická kategorie bude nově hrát DHL juniorskou ligu akademií. „Je nás devatenáct týmů včetně Salcburku. Herní systém je zase trochu obměněný. Budeme v základní části jezdit na tripy pátek–sobota, to zůstalo. Ke konci je systém bojů o play off jiný, snad se to ustálí…“ poznamenal Richard Král.

Případný úspěch by potěšil, nejdůležitějším posláním akademie je ale výchova hráčů do dospělého hokeje. „Nemůžeme využívat hráče ročníku 1999, někteří kluci nám odchází na vysoké školy, Filip Koffer míří do Ameriky. Máme v plánu posílat vybrané hráče dle dostupných možností mezi muže do první nebo druhé ligy. Určitě nechceme hrát na chvostu, zabojujeme o play off, ač to bude velmi těžké,“ doplnil hlavní kouč juniorského družstva.