29.12.2021
Redakce

Jsem rád, že naše formace funguje a pomáháme k výhrám, těší Anthonyho Camaru

Vysoké vítězství na ledě Litvínova 5:1 ozdobil dvěma góly útočník Anthony Camara, který nejprve usměrnil puk do odkryté brány po přihrávce Nakládala a v polovině třetí třetiny přesnou střelou z mezikruží využil přesilovou hru. „Mluvili jsme o tom, že nesmíme prohrát tři zápasy v řadě a musíme mít správné nastavení,“ prozradil kanadský střelec.

Pardubičtí hokejisté rozhodli o průběhu utkání už v první třetině, když během 21 vteřin dvakrát skórovali zásluhou Koláře a Camary a nastavili tak jasný vývoj. Po bezgólové druhé části dal Anthony Camara svůj druhý gól a v úplném závěru se ještě trefili Kousal s Říčkou. Jediný gól soupeře vstřelil Girgio Estephan. „Bylo to náročné utkání, oba týmy hrály velmi dobře. Chtěli jsme hrát hlavně jednoduše,“ myslí si dvougólový pardubický útočník. Dynamo chtělo odčinit poslední dva prohrané duely. „Hodně jsme o nich mluvili. Chtěli jsme hrát jednoduchý a rychlý hokej,“ dodává Camara.

Početní výhodu využil 28letý Camara přesnou střelou z mezikruží, kde si ho vyhlédl spoluhráč z formace Adam Musil. „Střílím odkudkoliv před bránou. Je mi jedno, odkud góly dávám,“ říká autor čtrnácti gólů

Po dvou porážkách od brněnské Komety a Vítkovice muselo Dynamo zabrat a odčinit ztracené předchozí duely. O to je pětigólové vítězství cennější. „V týmu jsme mluvili o tom, že nesmíme prohrát tři zápasy v řadě a musíme mít správné nastavení,“ ví rodák z Toronta.

Dynamo zasypalo Denise Godlu 33 střeleckými pokusy a jen díky jeho skvělým zákrokům nebyl rozdíl ještě větší. „Chytal opravdu skvěle, v několika možnostech zabránil i mým střelám, kdy už jsem si myslel, že jsem skóroval,“ chválí slovenského brankáře pardubický útočník.

V posledních týdnech patří formace s Anthonym Camarou, Adamem Musilem a Robertem Kousalem k nejlepším formacím v celé lize. A i dnes se jejich síla potvrdila, když dohromady nasbíraly sedm kanadských bodů. „Cítíme se dobře, naší formaci to v posledních zápasech vychází a pomáháme týmu k výhrám,“ těší Camaru.

A jak si užil Vánoce v České republice? „Bylo to skvělé. Určitě by bylo lepší, kdyby bylo vše otevřené, ale taková je teď bohužel doba,“ uzavřel rozhovor Anthony Camara.