26.05.2022
Redakce

Jsem rád, že mohu trénovat s “A“ týmem, nezastírá Nedelka

V loňské sezoně ještě bojoval za juniory, kde ale po sezoně skončil a od nového ročníku ho čeká seniorský hokej. Stejně jako několik jeho spoluhráčů ročníku 2002 i Adam Nedelka zahájil letní přípravu s A-týmem Dynama. „Určitě budu naplno bojovat o místo v týmu,“ slibuje mladý obránce.

Pardubický odchovanec je za možnost přípravy s A-týmem vděčný: „Jsem určitě rád, že tu mohu s klukama trénovat. S hráči jako Košťálek, Frodl nebo Říčka je to super zkušenost. Určitě budu bojovat o místo v týmu.“

Svou budoucnost s trenéry dosud neřešil. „Zatím jsme se nijak nebavili. Ale s některými mladými možná počítají do Vrchlabí a třeba dostaneme šanci ukázat se v přípravných zápasech,“ mluví Nedelka o nadcházející sezoně.

V rámci letní přípravy se také účastní středečních míčových her. „Baví mě, že je to do přípravy vložené a nemáme pouze stereotyp se zvedáním činek v posilovně nebo cvičením v malé hale,“ přiznává dvacetiletý obránce.

Středeční hry ale rozhodně nejsou pouhou zábavou, hráči se pěkně zapotí. „Pan Rulík po nás chce, abychom napadali stejně jako v hokeji, má to velké tempo. Máme se dostat na svoje maximum, co se týče tepu, takže trenér Mocek nám dává pokyny, abychom přidali nebo zpomalili. Je to náročné, ale je to zábava,“ popisuje pokyny trenérů.

Adam Nedelka je urostlý obránce, který je na ledě zvyklý hrát tvrdě a jinak tomu nebylo ani při středečním florbale v univerzitní tělocvičně. „Trenér chce, abychom byli zapření, hráli do těla a souboje čekali. Na ledě nám to potom pomůže, abychom byli připraveni na hru u mantinelu.“