20.12.2019
Redakce

Je to v našich hlavách, myslí si Jan Mandát

Pardubice – Východočeši nezačali doma proti Karlovým Varům ideálně, i přestože prohrávali 0:3, dokázali vývoj utkání otočit ve svůj prospěch a sahali po čtvrté domácí výhře v řadě. „Povedlo se nám dát dva rychlé góly po sobě, to nás nakoplo a myslím si, že jsme je potom ve druhé třetině nepustili vůbec k ničemu. Třetí třetinu jsme si kontrolovali, bohužel to zase nedopadlo,“ smutnil po prohře 5:6 v prodloužení Jan Mandát.

Východočeši předvedli proti Energii parádní obrat z 0:3 na 5:3, dvougólové vedení z úvodu třetího dějství však nakonec neuhájili. „Nemyslím si, že bychom usnuli na vavřínech, já si myslím, že ze začátku třetiny jsme měli pořád šance, pořád jsme chtěli dávat góly a pak nevím. Prostě je to už v našich hlavách, my dostaneme gól, pořád vedeme o jeden gól a už každý přemýšlí hlavně, ať nedostaneme další, pak se to stane a to nás zase položí,“ litoval nepovedeného závěru střelec branky na 4:3.

Dynamu nehrálo ve třetí dvacetiminutovce do karet ani to, že přišlo o dva důležité hráče a muselo dohrávat pouze na tři útoky. „Robert Kousal s Ondrou Machalou nedohráli zápas, takže jsme dohrávali na tři lajny. S klukama jsme si něco řekli, jak to budeme hrát a bylo to dobré, myslím, že jsme to plnili.“ Těsně po utkání neměl ještě Jan Mandát zprávy, jak to s jeho spoluhráči vypadá, věří však, že budou co nejdříve fit. „Já sám nevím, viděl jsem akorát kluky v kabině a doufejme, že budou brzy zpátky.“