05.01.2021
Redakce

Jan Mandát a Matěj Blümel podepsali víceleté smlouvy s Dynamem!

Dnes se odehrály dva důležité podpisy pro ofenzivu Dynama. Víceleté smlouvy podepsali útočníci Jan Mandát a Matěj Blümel. Oba si v prosinci připsali premiérové starty za seniorskou reprezentaci České republiky.

„Podařilo se nám udržet dva klíčové hráče naší ofenzivy. Honza Mandát po svém příchodu z Jihlavy skvěle zapadl do kabiny i celé organizace. V šatně je jednou z vůdčích osobností a věřím, že se jeho potenciál bude ještě více zúročovat a pomůže nám k úspěchu. Matěj Blümel roste ve skvělého hokejistu. Má všechno ještě před sebou. Věřím, že se stane stabilním členem nejen našeho kádru, ale i reprezentace,“ uvedl sportovní manažer klubu Dušan Salfický.

Pětadvacetiletý Jan Mandát letos zatím nastoupil do 26 utkání a vstřelil osm branek a na další čtyři přihrál. V posledních zápasech nastupuje především s Robertem Kousalem a Anthonym Camarou.

„Jsem nadšený, nic jiného jsem ani neřešil, chtěl jsem tady zůstat. Jsem moc rád, že jsme se domluvili na víceleté smlouvě,“ nechal se slyšet rodák z Jihlavy.

Nový kontrakt je podepsán na tři roky. „Vím, jaká jsou tu ode mě očekávání – střílet góly a hrát svoji hru. Chci klubu přinést jen to nejlepší a chci, aby se hlavně dařilo týmu a výsledky šly nahoru a vyhrávali jsme co nejvíce zápasů,“ popsal Mandát.

Jan Mandát působí na východě Čech od ročníku 2018-2019. Poslední dva roky plní funkci zástupce kapitána. „Myslím si, že to mám v sobě, že jsem přirozený lídr. Vím, že jsou u nás větší jména, větší ikony, ale připadá mi, že to všichni berou a jsem za to moc rád. Je to velká pocta být v klubu s takovým věhlasem asistentem kapitána,“ svěřil se Mandát.

Pokračuje i Blümel

Dohodu na více let podepsal i další osmigólový střelec dosavadního průběhu extraligy Matěj Blümel. Pardubický odchovanec si letos svými výkony řekl o místo v elitní formaci a v přesilovkách.

„Jsem moc rád, že můžu zůstat. Jsem tu doma, mám všechno blízko, klub mám rád a vyrůstal jsem tady. Dynamo prošlo obměnou a všichni vidíme, že je to změna k lepšímu a klub má vizi. Moc mě těší, že tu zůstávám a mohu být součástí toho, co se tu děje,“ odpověděl po podpisu někdejší mládežnický reprezentant, který má nyní stejně jako Mandát smlouvu na další tři sezony.

Dvacetiletý forvard se chce v dalším průběhu svého angažmá v Dynamu výkonnostně posouvat. V prosinci si vysloužil premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace na Channel One Cup v Moskvě. Vysněnou metou však pro něj zůstává NHL. „Chtěl bych se dál zlepšovat a vyvíjet. Mým cílem je zabojovat o smlouvu v Edmontonu v NHL. Uvidíme, jestli se mi to podaří,“ uzavřel Blümel.