25.03.2021
Redakce

Jan Kolář: Sezona je dobrá, když se udělá semifinále. My to ale nezvládli

Dynamo neprotáhlo čtvrtfinálovou sérii na více než čtyři zápasy, když i v posledním duelu podlehlo soupeři z Mladé Boleslavi 3:5, a ta tak hladce postoupila do semifinále. Čtvrtý zápas byl rozhodně nejnapínavější a nejvyrovnanější, ale ani úvodní tlak a brzké vedení 3:0 však nestačilo a Dynamo s hosty prohrálo. Po zápase se k play-off i k celé sezoně vyjádřil zkušený obránce Jan Kolář.

V úvodní půlhodině se Pardubice dostávaly do mnoha šancí, Mladou Boleslav přehrávaly a zaslouženě vedly. Poté ale přišel velký tlak soupeře a nakonec i otočení zápasu. Trefou do prázdné brány pak stanovil Jan Stránský skóre na konečných 3:5.

„Nemyslím, že by došly síly. Ale dojeli jsme asi na ty první tři zápasy, kdy jsme Boleslavi dovolili tři výhry a ta na tom byla psychicky dobře, že jí nedělalo problém postoupit,“ myslí si Jan Kolář.

Dynamu se bohužel proti Mladé Boleslavi nedaří už dlouhodobě, jinak tomu nebylo ani v této sérii play-off. „Oni hrají svůj specifický hokej. Neumíme na ně,“ hodnotí pardubický obránce.

„Hrají roztažení po celém hřišti. Musíme využít toho, že když si dáme rychlejší puky, tak se uvolníme a budeme se dostávat více do šancí. Myslím si, že jsme se ve třetí třetině báli o výsledek. Třikrát jsme prohráli chtěli jsme tak moc, až jsme neměli vůbec nic,“ dodal.

Pardubice se i přes nepovedený začátek sezony vyhouply do horní poloviny tabulky. Konec ve čtvrtfinále a celkově šesté místo ovšem není to, co by si i přes všechny problémy v úvodu Jan Kolář přál.

„Je sice hezké, že jsme se zvedli, ale nikdy se sezona nehodnotí podle začátku. Hodnotí se po konci a my jsme šli do sezony s tím, že budeme hrát o šestku a to se nepovedlo. (Dynamo skončilo po základní části sedmé) A nepovedlo se to teď ani na konci v play-off. Sezona je dobrá, když se udělá semifinále, tam je ten zlom. My jsme to nezvládli, takže to hodnotím spíš záporně než kladně,“ zakončil rozhovor zkušený bek.