03.04.2019
Jan Hrabal

Jan Kloz: Fanoušci nás ženou, víme, o co hrajeme

PARDUBICE — Čtyři kanadské body posbíral v prvních třech utkáních extraligové baráže útočník Jan Kloz. V neděli v Kladně i v úterý v Chomutově proměnil přesilovou hru. „Jsem rád za každý gól, nejdůležitější ale je, že pomáhají týmu a že jsme zvítězili,“ řekl rodák z Ústí nad Labem, který přišel na východ Čech v průběhu sezony z Litoměřic.

Společně to zvládneme

Přijďte fandit v pátek

Po dvou venkovních utkáních v řadě se hokejisté Dynama vrací domů. V pátek 5. dubna 2019 vyzvou od 18.00 hodin v ČSOB Pojišťovna ARENĚ tým Pirátů Chomutov. Majitelé permanentek extra mají karty nabité, rezervace pro majitele permanentek klasik končí ve středu 3. dubna 2019 v 18.00 hodin. Po nezbytných kontrolách všech objednávek budou uvolněná místa poskytnuta do volného prodeje.

Mimořádný zájem mezi fanoušky panuje o obě domácí utkání s Rytíři Kladno. Volné vstupenky jsou již vyprodány, rezervace pro majitele permanentek klasik končí 48 hodin před začáítkem daného střetnutí. Dá se očekávat, že uvolněných míst bude naprosté minimum.

„Začátek baráže je strašně důležitý a my jsme rádi, že jsme jej zvládli a daří se nám. Máme devět bodů ale my jdeme dál, každé vítězství je cenné a důležité. V Chomutově to byl těžký zápas, teď si krátce odpočineme a budeme se chystat na pátek,“ ohlédl se za uplynulými zápasy borec, který v letošní soutěžní sezoně nastřílel dohromady 28 branek.

Pardubice vstřelily úvodní gól v Chomutově již po 136 sekundách hry. „Je důležité, že jsme skoro po celý zápas vedli. Když hráli s Kladnem, tak vstřelili první branku a pak spíše bránili, to jsme nechtěli dopustit. Proto jsme se zaměřili i na vstup do utkání. Soupeř ale hrál dobře!“ nechal se slyšet Jan Kloz.

Také do ROCKNET ARÉNY dorazila početná výprava pardubických příznivců. Mezi 2882 diváky se jim dařilo vytvářet domácí prostředí pro červenobílé.  „Musím pochválit fanoušky, ti nás neskutečně ženou a to nám pomáhá. Jsme semknutí, moc dobře i díky nim víme, o co hrajeme. Dynamo má velkou historii a nám nezbývá nic jiného, než abychom to zvládli,“ prohlásil útočník Dynama.

„Už to říkal Ondřej Kacetl, hrajeme obětavě, padáme do střel, makáme všechny čtyři pětky jedna za druhou. Musíme jít zápas od zápasu s pokorou. Zvládli jsme pouze tři zápasy a my musíme pracovat dál. Nic není hotové,“ nechal se slyšet.

Pardubičtí hokejisté se uvelebili na první místo barážové tabulky s devíti získanými body a se skóre 14:2. „To je sice hezké, ale i kdybychom vyhrávali o gól, tak to jsou tři body. My teď hrajeme obětavě jeden za druhého, to nám pomáhá. Celkově si tým sedl a soupeře musí frustrovat, když padáme do střel a bojujeme. Každého soupeře dohráváme každé střídání, hrajeme zkrátka jinak a to nám pomáhá,“ konstatoval střelec čtvrtého úterního gólu hostí.

Euforie? Ne, spíše odhodlání, to je lepší výraz pro náladu v kabině Dynama. „Není co krotit. Máme dost zkušených hráčů a moc dobře víme, o co jde. Už jen samotná baráž vzhledem k historii klubu nás nakopla, abychom to zvládli. Musíme makat dál!“ zdůraznil.

Další barážové utkání hrají Pardubice již v pátek 5. dubna 2019, kdy od 18.00 hodin v ČSOB Pojišťovna ARENĚ opět změří síly s Chomutovem. „Teď je třeba krátce odpočinout a zregenerovat síly, v pátek tu je za chvíli. Piráti nás ke konci úterního utkání dohrávali, dávali jsme si na to pozor,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.