31.01.2020
Redakce

Hrajeme doma, soupeř to musí cítit, vyzývá Mandát před Litvínovem

Pardubice – Čtrnácté Pardubice versus třináctý Litvínov. Rozdíl jediného bodu. Bitva o šest bodů, která může před závěrečným honem na záchranu silně napovědět. Dynamo se může těšit z domácího prostředí, právě na podporu fanoušků bude spoléhat. „Musíme na soupeře nastoupit, dostat se do vedení a to držet až do konce,“ nastiňuje ideální plán útočník Jan Mandát.

Výkony pardubického Dynama šly v posledních zápasech nahoru, stejně tak bodový přísun. A v poslední lednový den přijde přímá bitva o vzestup ze dna tabulky Tipsport extraligy. „Od středy se na Litvínov poctivě připravujeme. Chceme tři body, nic jiného," rezolutně proklamuje pardubický útočník Jan Mandát. „Hrajeme doma, což musí soupeř pocítit. Musíme na něj nastoupit, dát branku a vedení si udržet až do konce," plánuje.

Právě Jana Mandáta lze vyhlásit specialistou na litvínovskou Vervu, ve všech třech předchozích zápasech probíhajícího extraligového ročníku dokázal skórovat: "Nedávno jsem na tím přemýšlel, nechci to zakřiknout. Chci dát další branku, ale hlavně ať vyhrajeme," přeje si Mandát.

Dynamo naposledy přišlo o tři body na ledě karlovarské Energie necelé dvě vteřiny před koncem, na další smolnou ztrátu je třeba hlavně rychle zapomenout. „Stává se často, že nedotáhneme zápasy do konce. Musíme se tomu vyvarovat. Po zápase ve Varech jsme zresetovali a jsme připraveni na další zápas," hlásí odhodlaně autor dvanácti gólů.

Souboj Dynama s Litvínovem odstartuje v pátek 31. ledna v 18 hodin.