24.05.2021
Redakce

Hráči a vedení Dynama podpořili zdravotníky z pardubického ARO

Jakub Nakládal s Tomášem Rolinkem předali zdravotníkům sloužícím na oddělení ARO Pardubické nemocnice dar v podobě funkčního prádla od společnosti Moira. Peníze na dárek vybrali mezi sebou hráči v kabině a částku poté zdvojnásobilo vedení Dynama.

Hráči přemýšleli, jak by nejlépe podpořili lékaře, sestry a další zdravotnický personál v nemocnici v této nelehké době. Po konzultacích se zaměstnanci nemocnice zjistili, že pracovníkům nemocnice by se hodilo funkční prádlo, které by nosili pod ochrannými obleky.

„Byl to nápad Tomáše Rolinka. Chtěli jsme spojit síly, jak my kluci v kabině, tak vedení, abychom se podíleli opravdu všichni z klubu. Moc si vážíme práce všech lékařek a lékařů, zdravotních sester, zdravotníků a dalších členů personálu, kteří se starají o nemocné,“ řekl při předání daru kapitán A-týmu Jakub Nakládal.

„Jednalo se o pomoc v podobě funkčního oblečení, které mohou pracovníci oddělení ARO Pardubické nemocnice nosit pod ochrannými obleky, aby se cítili alespoň trošku komfortněji. Mohou si samozřejmě vybrat, co jim vyhovuje a co potřebují,“ doplnil zkušený obránce.

„Velmi děkujeme za věnovaný dar a samozřejmě za projevenou podporu, která je pro nás milou vzpruhou i velkou motivací,“ řekla vrchní sestra oddělení ARO Pardubické nemocnice Hana Krňoulová.

Klub HC Dynamo Pardubice chce poděkovat všem doktorkám a doktorům, sestrám, zdravotníkům a dalšímu nemocničnímu personálu, kteří se starali, a i nadále starají o všechny nemocné. Vaše práce je obdivuhodná a velice si jí vážíme.

Děkujeme.