26.08.2021
Redakce

Filip Svoboda a Samuel Šmerda se představí na kempu reprezentace U16

Reprezentaci do šestnácti let čeká třetí přípravný kemp v sezoně a ani tentokrát nebudou chybět talentovaní pardubičtí mladíci. Samuel Šmerda a Filip Svoboda se představí na kempu spojeném s jednotným testováním mládežnických reprezentantů, které se uskuteční ve dnech 3. – 5. září 2021 v Praze a v Příbrami.

Reprezentace do šestnácti let, ve které působí na pozici asistenta trenéra Michal Mikeska, nominovala v pořadí už na třetí reprezentační sraz celkem dvacet dva hráčů. Mezi nimi i dva pardubické dorostence, obránce Samuela Šmerdu a útočníka Filipa Svobodu. Oba se představili na nedávném domácím turnaji dorostenecké kategorie O pohár hejtmana.

Nepůjde ale pouze o tréninky na ledě a na suchu, součástí kempu bude také jednotné testování mládežnických reprezentantů. Záměrem je získat co nejpřesnější informace o fyzické připravenosti a tělesné stavbě hráčů. Výsledky poslouží především pro individuální doporučení jednotlivým hráčům, ale také např. pro mezinárodní srovnání na základě dohody hokejových federací vybraných zemí. Testování mimo led bude probíhat v prostorách FTVS UK v Praze, následně se reprezentanti přesunou do Příbrami, kde proběhne testování na ledě a následně dva modelové zápasy.