20.04.2019
Jan Hrabal, fotografie: Ronald Hansel / Juniorský hokej

Filip Koffer: Byl to můj nejlepší zápas v kariéře!

UMEÅ / PARDUBICE — Po úvodním zaváhání s Běloruskem se čeští reprezentanti do osmnácti let rozparádili a v sobotním utkání světového šampionátu své věkové kategorie rozstříleli Švýcarsko jednoznačně 8:2. Mužem zápasu byl vyhlášen pardubický útočník Filip Koffer, který dva góly sám dal a na jeden přihrál.

Výhru ale po skončení povedeného představení nepřeceňoval a už vyhlížel nedělní duel s Finskem od 15.30 hodin. „Půjdeme do toho se stejným cílem jako dnes a věřím, že opět předvedeme náš hokej a vyhrajeme,“ řekl odchovanec pardubického hokeje v rozhovoru pro www.hokej.cz.

V prvním utkání šampionátu čeští mladíci podlehli Bělorusku 3:4, ve druhém ukázali svůj potenciál. „Byl to úplně jiný zápas. Se spoluhráči jsme se na to těšili, byli jsme namotivovaní a v kabině jsme se neustále burcovali. Byli jsme stoprocentně připravení a myslím si, že jsme odvedli dobrou práci. V prvním zápase chybělo srdíčko. Proti Švýcarsku jsme hráli srdcem, obětavě a přišly také góly,“ nechal se slyšet.

Filip Koffer se v sobotním utkání prosadil již po 121 sekundách hry. „Vždy se vám hraje lépe, když dáte gól na začátku utkání. Je to mnohem lepší, než když bychom museli dotahovat ztrátu jako minule,“ konstatoval a pochvaloval si tři české trefy v přesilových hrách: „Pan trenér pozměnil složení některých přesilovkových týmů. Myslím si, že to prospělo, a zaslouženě jsme několik přesilovek využili.“

Progresivní mladík se díky bodově bohatému utkání propracoval do čela české produktivity, po dvou utkáních se může pochlubit stejnými počty vstřelených branek a přihrávek. „Jsem za to hrozně rád, byl to můj nejlepší zápas v sezoně,“ nechal se slyšet hbitý útočník, který v letošní sezoně nastoupil také k patnácti extraligovým utkání v dresu pardubického A týmu.

Jeho góly byly jako přes kopírák, osmnáctiletý křídelník při obou brankách uplatnil svůj důraz na brankovišti. „Už před zápasem jsme si říkali, že se musíme tlačit více do branky. Při první brance Honza Myšák vystřelil, puk skončil na brankové čáře a já už jen doťukával do prázdné branky. Při druhém gólu jsem dotlačil puk do sítě, dá se říci, i s gólmanem,“ okomentoval své trefy.

Čeští mladíci budou v neděli odpoledne usilovat o druhou výhru v turnaji, od půl čtvrté se utkají s Finskem, které nejprve prohrálo 3:5 s Kanadou a poté 3:4 s Běloruskem. „Dáme si dobrou večeři a půjdeme brzo spát. Zítra do toho půjdeme se stejným cílem jako dnes a věřím, že opět předvedeme náš hokej a znovu vyhrajeme,“ burcoval a k příštímu soupeři doplnil: „Bělorusové na turnaji zaskočili jak nás, tak Finsko, protože se o nich říkalo všechno možné. Jsou opravdu dobří. Receptem na Finy bude držet se naší hry, tlačit se do branky a z toho dávat góly.“