09.02.2020
Redakce

Esport hokejová liga má za sebou historicky první draft

PARDUBICE – V pražské Síni slávy českého hokeje se v sobotu 8. února poprvé odehrál draft hokejové Esport ligy. Dynamo si jako své dva zástupce vybralo Michala "Michal1996" Vaňka, který skončil v tabulce jako pátý a Adama "CallmePablo" Čejku.

Kvalifikace hokejové Esport ligy se skládala z pěti kol, ve kterých se utkalo více jak 900 českých hráčů populární hokejové simulace NHL 20. Ti po celou dobu sbírali body do žebříčku a pětačtyřicet z nich se probojovalo do vstupního draftu. V něm si české extraligové kluby vybíraly své dva reprezentanty. Pořadí draftu se určovalo podle postavení v tabulce Tipsport extraligy po 41. kole. Dynamo si tedy v prvním kole vybíralo jako poslední a zvolilo Michala "Michal1996" Vaňka, který v kvalifikaci skončil na pátém místě. V druhém kole naopak vybíralo jako první a tým Pardubic tak doplnil Adam "CallmePablo" Čejka.

Nové členy Dynama teď čeká základní část EHL. Ta se odehraje v režimu Hockey Ultimate Team (HUT) během února a března. Týmy se utkají v tabulce každý s každým o postup do velkého finále, které proběhne offline v dubnu 2020. Osm nejlepších celků se proti sobě postaví ve vyřazovacích soubojích a budou bojovat o titul šampiona a finanční odměnu 150 000 korun.