18.10.2021
Redakce

Dynamo vzdělává své hráče po všech stránkách

Pardubická hokejová organizace pracuje se svými hráči A týmu ve všech směrech. Vzdělává je i v oblastech, které mohou ovlivnit jejich osobní život. „Pro hráče jsme připravili semináře, které jim mohou v určitých životních situacích pomoci,“ říká sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

„Klub v této aktivitě vidí nejen případnou ochranu své investice do hráčů, ale především chceme touto prevencí ukázat klukům, že existují možnosti a cesty, jak předcházet a popřípadě zvládnout situace, do kterých se mohou dostat,“ vysvětluje důvody tohoto kroku Salfický.

Hráči absolvovali v poslední době dva semináře, jeden zaměřený na finanční gramotnost a druhý na psychologii a různé typy závislostí. „S problematikou psychiky a závislostí nám pomohl pan doktor Dušan Randák, jenž se angažuje v projektu Čistá hlava. Spolu s ním se přednášky v našem klubu účastnil také bývalý profesionální fotbalista Martin Fenin, který hráčům předal ve spolupráci s panem doktorem své osobní zkušenosti s tímto projektem,“ říká sportovní ředitel a zároveň dodává, že toto nejsou poslední projekty tohoto druhu, ve kterých se chce Dynamo angažovat. „Připravujeme tyto semináře i pro naše juniory, jelikož se některé témata dotýkají už i této věkové kategorie a my chceme být klukům nápomocni se a připravit je na tyto životní situace.“