01.05.2021
Redakce

Dynamo vstupuje do nového ročníku 2021/2022

Dnešním dnem oficiálně začíná nová hokejová sezona. Letní příprava odstartuje našim hráčům v pondělí 3. května. V současné chvíli vedení klubu ladí finální podobu hráčského kádru, nové posily zveřejníme na tiskové konferenci 4. května.

První skupina hráčů začne se suchou přípravou v pondělí 3. května.

„Hned první den na hráče čekají fyzické testy, první týden pak bude jednofázový. Nezačneme kompletní, někteří hráči doléčují zranění ze sezony a další jsou ještě v přípravě s reprezentacemi. Postupně se budou ostatní připojovat a vrcholit by vše mělo předposlední týden v červnu, kdy budeme mít soustředění, na kterém se objeví všichni hráči i ti, kteří mají individuální plány,“ řekl hlavní trenér HC Dynamo Pardubice Richard Král.

Milan Klouček s Matějem Blümelem a Martinem Bučkem se nadále připravují s reprezentačním výběrem před MS. Někteří starší hráči mají individuální plán a do přípravy se zapojí později. Suchá část přípravy bude hráčům končit 2. července a po 14denním volnu začnou tréninky na ledě.

Soupiska doznala po loňském konečném šestém místě několika změn. S pardubickým dresem se rozloučí brankáři Pavel Kantor a Konstantin Barulin. Dále nebudeme spolupracovat s obránci Markem Ďalogou, Rhettem Hollandem (který byl od ledna na hostování v Kometě Brno a skončila mu u nás smlouva) a Tomášem Linhartem (ten byl letos z Dynama na hostování v partnerském klubu ve Vrchlabí). Do Komety Brno se vrací z hostování v našem klubu útočník Luboš Horký, do Přerova zase Matouš Kratochvil. Smlouvy skončily útočníkům Radoslavu Tyborovi, Ondřeji Machalovi, Andreji Kosticynovi a Michalu Vondrkovi.

„V první řadě bych chtěl za náš klub ještě jednou všem hráčům poděkovat za minulou sezónu. Těm, co u nás nepokračují přejeme pevné zdraví a mnoho úspěchů v nových působištích. Při skladbě týmu jsme se zaměřili na udržení klíčových hráčů a doplnění týmu o typy hráčů, které jsme neměli. Jsme přesvědčeni, že se nám to podařilo. V této chvíli ještě jednáme s Tomášem Zohornou, který zvažuje i případné nabídky ze zahraničí,“ uvedl sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Nové posily pro ročník 2021/2022 představíme na tiskové konferenci v úterý 4. května 2021.

Přímý přenos tiskové konference budete moci sledovat v úterý 4. května od 13 hodin na našem youtube kanále, webu a sociálních sítích.