24.06.2019
Jan Hrabal

Dynamo posílí zkušený centr Corey Locke

PARDUBICE — Průměrně šest kanadských bodů v pěti odehraných zápasech nasbíral v posledních třech sezonách v EBEL lize útočník Corey Locke. Nyní přichází do Pardubic, aby táhl červenobílou ofenzívu.

„Corey je klasický centr, kterých je na hráčském trhu nedostatek. Jsme rádi, že jsme jej do týmu získali. V minulých sezonách se jevil výborně bodově, dostali jsme na něj velmi dobré reference, viděli jsme jej v pár utkáních. Jsme rádi, že jsme se dohodli, jedná se o zkušeného a bodového hráče,“ řekl sportovní manažer Jaromír Kverka.

Corey Locke byl draftován v roce 2003 ve čtvrtém kole Montrealem po sezoně, v níž v OHL nasbíral 189 kanadských bodů v 89 duelech. V nejslavnější lize světa nastoupil k devíti utkáním. Úspěšný byl v AHL, v níž dvakrát vyhrál Calder Cup a šestkrát si zahrál utkání hvězd. V American Hockey League nastoupil dohromady k 705 utkáním, vstřelil v nich 208 branek a na dalších 421 přihrál.

Od roku 2012 působí v Evropě, o rok později pomohl Eisbärenu Berlin k vítězství v německé nejvyšší soutěži, předloni v Linci byl nejproduktivnějším hráčem celé EBEL ligy a vloni v ní posbíral nejvíce nahrávek.

„Jednali jsme o více centrech, Coreyho se nám podařilo dotáhnout a jsme za to rádi. Nadále pracujeme na dalších příchodech do našeho týmu,“ doplnil Jaromír Kverka.

„Jsem nadšen, že jsem podepsal smlouvu pro nadcházející sezonu s HC Dynamo Pardubice. Už se nemohu dočkat, až dorazím do Pardubic a začneme sezonu. Je pro mě ctí hrát za tradiční hokejové město v Česku, kde působili slavní hráči jako Dominik Hašek, Milan Hejduk nebo Aleš Hemský,“ vzkázal ze zámoří Corey Locke.

Corey Locke

  • Post: útočník
  • Datum narození: 8. května 1984
  • Výška: 175 cm
  • Hmotnost: 75 kg
  • Držení hole: levé